Firea, demers important pentru București: Așa cum am promis...

Primarul General, Gabriela Firea, a asistat la repetiția generală a spectacolului 'Învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său' de Marilena Dumitrescu, pus în scena la Teatrul Dramaturgilor Romani.

Primarul General, Gabriela Firea: 'Mă bucur că astăzi ne aflăm aici, în cea mai nouă sală de spectacole din București. Așa cum am promis, încă de la începutul mandatului meu, cultura reprezintă o prioritate a actualei Administrații. În ultimul an, Municipalitatea a deblocat proiectele de reabilitare a doua teatre, Teatrul Evreiesc și Teatrul Ion Creanga, recent am inaugurat și noul sediu al Muzeului Național al Literaturii Romane, o instituție de cultură esențială pentru România, iar astăzi am participat la o repetiție generală a Teatrului Dramaturgilor Romani, poate cea mai tânără instituție culturală de stat, unde ne-am propus să punem în valoare potențialul dramaturgiei noastre actuale. Această inițiativă, venită din partea mediului cultural al Capitalei, este un demers important pentru București, pentru bucureșteni și face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează sectorul cultural al orașului. Vă reamintesc de asemenea și de proiectul Teatrul Temporar, prin care vom construi o sală de spectacol cu 400—450 de locuri, care să contribuie la rezolvarea unei probleme majore — lipsa spațiilor moderne pentru spectacole. Totodată, continuăm să desfășurăm o serie de evenimente dedicate culturii și teatrului, cum ar fi și Festivalul Internațional de Teatru B-Fit in the street, care are loc chiar zilele acestea în București'.

Sala Teatrului Dramaturgilor Romani, situată în Calea Griviței, este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Romane, această instituție de cultură fiind înființată la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, și aprobată de Consiliul General, prin HCGMB nr. 405 din 21/ 12/2016.

Primele reprezentații ale spectacolului, regizat de Ingrid Bonta, cu scenografia semnată de Daniel Divrician, vor avea loc vineri, 14 iulie 2017 — ora 19.30 și sâmbăta, 15 iulie 2017 — ora 19.00.

Din distribuție fac parte: Olga Delia Mateescu, Adrian Ciobanu, Orodel Olaru, Tudorel Filimon, Ștefan Velniciuc, Marius Drăguș, Pavel Bârsan, Mihai Mitrea, Radu Mitrea.

Muzica live va fi intrepretata de o orchestră de suflători, sub bagheta lui Hans Groza.

Cel mai tânăr teatru bucureștean, Teatrul Dramaturgilor Romani, la cinci luni de existent, se afla deja la al treilea spectacol după' Confidențial. Scene argheziene' (regia Dan Tudor) și' Exercițiu de echilibru' (de Carmen Dominte, regia Felix Crainicu).

Pentru stagiunea 2017-2018 vor începe probe de casting și repetiții la spectacolul' Balul Cimitirului' (de George Astalos) în regia lui Alexander Hausvater, precum și un spectacol coupe în regia lui Paul Chiributa (' Hoțul perfect' de Dan Tarchila și' Puterea dragostei' de Ion Băieșu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel