Firea, candidat la prezidențiale? Pieleanu: I-aș spune acest lucru

Sociologul Marius Pieleanu a comentat într-o intervenția la România TV o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale.

Marius Pieleanu a amintit că Primarul Capitalei a declarat în nenumărate rânduri că nu își dorește nici să candideze la prezidențialele din 2019, nici să preia funcția de președinte în PSD, ci își dorește un alt mandat în funcția de Primar General.

„Până una alta avem fotografia celor afirmate cu insistență de dânsa în ultima vreme, adică nu își dorește decât un alt mandat de primar și nimic altceva”, a transmis sociologul. 

Totuși, Marius Pieleanu a transmis că atât alegerile locale din 2020 cât și cele prezidențiale care vor avea loc cu doar 6 luni înaintea celor locale se află într-o conexiune directă, cele din 2020 fiind puternic influențate de prezidențialele din 2019.

„Sigur că aceste lucururi sunt într-o conexiune directă. În mod evident alegerile locale din 2020 vor fi puternic influentațe de numele viitorului președinte ales în decembrie 2019, cu doar șase luni înainte. (...) E greu de crezut că doamna Firea nu își face calcule și în sensul acesta. Dacă aș fi unul dintre sfătuitorii ei i-aș spune acest lucru”, a mai declarat Marius Pieleanu. 

Totodată, sociologul a precizat că „o foarte convenabilă candidatură ar fi una comuna PSD-ALDE”, precizând că numele candidatului ar putea fi Dragnea, Tăriceanu, sau de ce nu o altă persoană.

Marius Pieleanu a adăugat că un candidat propriu al coaliției are puterea nu doar să se califice în ultimul tur, dar și să câștige prezidențialele, precizând totuși că „ne grăbim să dăm certe numele, dar se pot produce modificări pe care nu le putem anticipa deocamndată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel