Urmărește emisiunea live


Firea, cadou otrăvit. Năsui, apel disperat către români: Nu o faceți! Nu vă îndatorați, veți fi pe cont propriu

foto pexels ilustrativ/ Tânăr cuplu, grup țintă pentru creditele anunțate de Gabriela Firea
foto pexels ilustrativ/ Tânăr cuplu, grup țintă pentru creditele anunțate de Gabriela Firea

Claudiu Năsui, deputat USR, face apel la români să nu ia cu două mâini ”cadoul otrăvit” pus pe masa lor de ministrul Familiei, Gabriela Firea. 

”Oameni buni, nu vă îndatorați!

Doamna Firea a dat azi (miercuri n.r.) un OUG prin care vă încurajează să vă îndatorați. Nu o faceți. Nu e despre USR sau PSD sau orice alt partid. E efectiv despre dumneavoastră. Vine criza și vă va găsi în cea mai proastă situație cu putință. Adică cu venituri incerte, prețuri mari și rate lunare de plată.

Doamna Firea ia gloria acum. Apare la televizor și se laudă cât de mult face. Dar dobânzile nu doar că au crescut dar vor mai crește. Iar atunci când vine criza și veți avea o rata lunară de plată, nu va veni doamna Firea să vă ajute. Veți fi pe cont propriu.

Și dacă nu plătiți rata, banca își va lua banii de la stat, după care vine ANAF-ul după dumneavoastră. Este scris chiar din primul articol al OUG-ului (art. 1 alin. 4 și art. 3 alin. 4). Deci poprire pe conturi și executare silită pe bunuri. Toate astea în timpul crizei.

Doamna Firea încearcă să justifice cumva existența ministerului inutil creat special pentru ea. Minister, care apropo, are deja 221 de angajați care nu fac mai nimic.

Nu vă lăsați antrenați în datorii de către politicieni care sunt capabili să vă îndatoreze până la maxim doar ca să dea imaginea că fac ei ceva.

Dacă ar fi vrut să vă ajute cu adevărat cu ceva, doamna Firea și PSD ar fi redus taxarea muncii pe salariile mici (Zero Taxe pe Salariul Minim), cum le tot zicem. Ar fi redus TVA-ul la carburant. Sau măcar acciza la carburant cum a promis chiar domnul Ciolacu. Dar nu pot face asta decât dacă reduc cheltuielile statului. Iar acolo ar trebui să taie din activul de partid.” a scris Claudiu Năsui, pe Facebook

Proiectul adoptat miercuri de Guvern

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că "În cadrul şedinţei de Guvern s-au adoptat mai multe hotărâri care cred că vor îmbunătăţi, măcar parţial, viaţa românilor şi aş vrea să mă refer aici la un proiect care a fost de multe ori solicitat de către tineri să se aplice şi în România, dar, din păcate, această decizie s-a amânat ani de-a rândul, şi anume posibilitatea ca tinerii studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să poată să beneficieze şi ei, la fel ca în orice ţară europeană sau ca în Statele Unite ale Americii, de posibilitatea de creditare cu o garanţie a statului. Pentru că în cazul tinerilor aici e de fapt cea mai mare dificultate: neavând, cei mai mulţi dintre ei, proprietăţi sau neavând venituri crescute, nu pot să justifice în faţa unui agent bancar, că pot să restituie un credit pe care eventual l-ar contracta de pe piaţa bancară privată şi, împreună cu Ministerul de Finanţe şi Fondul Român de Garantare şi Contragarantare am venit cu acest proiect". 

În cazul studenţilor este vorba despre 10.000 de euro în lei, la cursul zilei, cu garanţia statului de 80%, iar în cazul tinerilor, în familii sau în cupluri, este vorba despre 15.000 de euro.

Ministrul Familiei a precizat că, în cazul studenţilor, printre cheltuielile eligibile, se numără plăţi pentru publicarea unor lucrări ştiinţifice, inclusiv lucrări la masterat sau la doctorat, plata în avans a chiriei, atât la cămin cât şi în sistemul privat, precum şi cele pentru alte nevoi personale.

În ceea ce priveşte cheltuielile eligibile în cazul familiilor, prin Programul Family Start, cei 15.000 de euro pot fi folosiţi pentru cheltuieli pentru creşă, grădiniţă, after school, dacă au copii, pentru achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri, dacă este vorba despre o familie numeroasă, pentru un avans în vederea contractării unei locuinţe, dar şi pentru evenimente personale, precum cununia religioasă sau civilă, botez etc., notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel