Urmărește emisiunea live


Firea: Bucureştenii plătesc prea mult la întreţinere

intretinere
intretinere

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, consideră că cea mai mare problemă a bucureştenilor ar fi întreţinerea scumpă şi apreciază că o soluţie care să reducă aceste costuri ţine de modernizarea reţelei de termoficare. 

Firea a participat vineri la o întâlnire electorală cu alegătorii de pe şoseaua Dobroeşti, alături de candidatul PSD la Primăria sectorului 2, Mugur Mihai Toader.

'Problema cea mai mare a bucureştenilor în acest moment, indiferent în ce cartier sau sector locuiesc, se referă la faptul că au sentimentul şi dovezile că plătesc mai mult la întreţinere decât ar fi justificat. În ceea ce priveşte apa caldă şi căldura, în acest moment, producătorul, ELCEN, aparţine de minister, iar RADET aparţine de Primăria Generală, dar sunt două entităţi economice care îi deservesc pe cetăţeni, deci ar trebui să funcţioneze împreună, sinergic. Acest lucru se va întâmpla imediat pentru că ar însemna, în primul rând, un plan de redresare şi modernizare a reţelelor aparţinând RADET care automat ar duce la reducerea pierderilor de pe reţea şi implicit (...) la reducerea costului facturii pentru apă caldă şi căldură', a spus Gabriela Firea.

Ea a susţinut că pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelei de termoficare din Bucureşti există 187 milioane de euro, fonduri nerambursabile din bani europeni.

'Sunt cartiere în Bucureşti la care apa caldă şi căldura vin de foarte departe, de la 25 km. Avem conducte vechi, de dinainte de 1989, iar unele dintre ele au dimensiunea cât înălţimea unui om. Avem conducte de 50 de ani, cele mai tinere sunt de 25-30 de ani', a arătat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Ea a explicat că această reţea trebuie redimensionată, întrucât a fost gândită pentru un sistem în care 70% se adresa zonei industriale şi doar 30% zonei de blocuri, creşe, grădiniţe, spitale şi instituţii de stat.

'Urgent, începând de pe 6 iunie, trebuie votată de către Consiliul General (...) strategia energetică pentru Bucureşti. Imediat după stabilirea acesteia, trebuie votat caietul de sarcini, stabilit studiul de fezabilitate şi ridicată aplicaţia pentru accesarea celor 187 milioane euro, bani nerambursabili, fonduri europene', a prezentat

Firea paşii de urmat în modernizarea reţelei de termoficare. La rândul său, Mugur Mihai Toader a vorbit despre programul de reabilitare termică, afirmând că acesta va duce la scăderea cu aproximativ 40% a componentei de termoficare din factura de întreţinere. 'În momentul în care şi reţelele vor fi reabilitate, considerăm că putem să ne ducem undeva spre 60%', a adăugat Toader.

La întâlnirea electorală au participat câteva zeci de oameni care au ridicat, printre altele, probleme legate de calitatea slabă a lucrărilor de reabilitare termică şi de faptul că energia termică şi apa caldă nu ajung până la etajele superioare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel