Firea: Bucureștiul nu mai trebuie să semene cu Veneția după orice ploaie mai zdravănă!

Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă privind Bucureștiul care arată ca Veneția după ploaie.

"În ciuda faptului că în ultimii ani s-au făcut progrese importante în ce privește colectarea apelor reziduale și pluviale în București, încă mai sunt zone care devin lacustre după fiecare ploaie care depășește pragul de 20 de litri pe metrul pătrat. De vină sunt atât reziduurile care colmatează conductele de scurgere, cât și imposibilitatea acestora de a face față unor debite generate de modificările structurale și demografice intervenite din momentul dimensionării rețelelor și până în prezent.

Serviciul de furnizare a apei și de canalizare este concesionat către Apa Nova, care are obligația asigurării funcționării normale a rețelelor și, pe cale de consecință, a modernizării acestora. În calitate de Primar General al Capitalei voi monitoriza cu atenție respectarea angajamentelor asumate prin contractul de concesiune și voi insista pentru elaborarea unui plan realist de intervenție în zonele care încă sunt afectate în cazul cantităților mari de precipitații, care să fie coroborat cu celelalte lucrări edilitare, astfel încât disconfortul generat de șantiere să fie minim.

De asemenea, voi sprijini concesionarul în efortul de a contribui la înlocuirea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare din interiorul proprietăților, fie că vorbim de case sau de blocuri, după modelul anvelopării blocurilor, astfel încât să fie diminuat consumul de apă, iar plata să se facă exclusiv în sistem contorizat", a transmis Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel