Firea a semnat un contract de 68 de milioane de euro pentru restaurarea și reabilitarea termoficării în Capitală

Edilul Bucureștiului a făcut anunțul semnării contractului pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat semnarea unui contract de finanțare pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă, cofinanțat de Fondul de Coeziune, conform Agerpres.

„Record de fonduri europene atrase de Primăria Capitalei în ultimii trei ani! Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului de 'Extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii şi Henri Coandă din Municipiul București', proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi reconfigurarea sistemului de apă uzată din aria de proiect, în valoare de aproximativ 68 de milioane euro", a transmis Firea pe Facebook.

Primarul a atras fonduri de 279 milioane euro

Gabriela Firea a menționat și cele 13 contracte cu finanțare europeană din mandatul său de trei ani și jumătate, cu o valoare totală de 279 milioane euro.

„De asemenea, Primăria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 pentru 'Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București - Etapa a II a', cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanțare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, şi lucrează la documentația necesară pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din rețeaua primară prin POIM, în valoare de aproximativ 213 milioane de euro. Astfel, Primăria Capitalei atrage, în total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin care dezvoltă importante proiecte menite să asigure bucureștenilor un nivel de trai comparabil cu al oricărei alte capitale europene", a precizat Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel