Firea, la deschiderea Spitalului Colentina: Cu o întârziere de aproape 2 luni. A fost aproape gol

Foto: Facebook / Gabriela Firea
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea s-a aflat astăzi la redeschiderea Spitalului Clinic Colentina. Acesta a fost redeschis după ce a primit avizul Direcției de Sănătate Publică București. 

”Sănătatea este cea mai importantă! Am luptat, alături de medici și pacienți, pentru redeschiderea Spitalului Colentina în beneficiul tuturor bolnavilor cronici dar și pentru persoanele care doresc să-și facă analize periodice, investigații medicale, pentru prevenția îmbolnăvirii.

Cu o întârziere de aproape 2 luni, Ministerul Sănătății a avizat, prin DSP, deschiderea acestui spital care a fost aproape gol, din martie și până acum.

M-am aflat azi la Spitalul Colentina, alături de cadrele medicale și de reprezentanții asociațiilor pacienților cronici, care cer de săptămâni întregi Ministerului Sănătății redeschiderea spitalului.

Spitalul Clinic Colentina trebuie redat pacienților, secțiile medicale - dintre care unele chiar unice în țară - trebuie să își deschidă ușile celor care au nevoie de tratamente!

Peste 200.000 de pacienți, tratați anual 

Aici se tratează anual peste 200.000 de pacienţi, nu doar din Bucureşti şi Ilfov, ci din întreaga ţară, iar cele 800 de cadre medicale ar fi putut, în toată această perioadă, să trateze mult mai mulţi pacienţi decât cei între 70 şi 100 care au fost internaţi pentru această nouă patologie în plină pandemie de COVID-19.

Am solicitat Ministerului Sănătăţii de aproape două luni de zile redeschiderea spitalului Colentina, însă acest lucru nu a fost posibil.

Alături de noi au făcut demersuri și medicii, asistenţii, asociaţiile bolnavilor cronici, fundații și asociații care îi reprezintă atât pe bolnavii cronici cât și pe pacienți.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a pus la dispoziţie DSP toate documentele necesare, astfel încât să dovedim că putem să reluăm activitatea. În urmă cu nouă zile, ministrul Sănătăţii a anunţat public deschiderea spitalului. Acest 'imediat' din păcate nu s-a întâmplat, abia astăzi, acum două ore, DSP a transmis avizul către spitalul Colentina.

Cât timp este valabil avizul 

Acest aviz este valabil o lună de zile pe perioada stării de alertă, și am dorit să transmitem pacienţilor că, din nefericire, deoarece acest aviz a venit atât de târziu, internările nu se pot face de mâine, pentru că acum sunt internaţi în acest spital 140 de pacienţi cu dublă patologie, una cronică şi infecţia cu Sars-CoV-2, iar aceştia bineînţeles trebuie să aibă din partea noastră toată grijă, trebuie să fie trataţi și trebuie să se întoarcă sănătoși acasă!

Am pregătit o alternativă, un suport pentru Ministerul Sănătăţii, şi anume clădirea fostului spital al STB, cu 33 de paturi, inclusiv 3 paturi de AȚI. În cazul în care va mai fi nevoie, sunt convinsă că atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Primăria Capitalei vor găsi soluţii, spitale mai mici, care să fie pregătite pentru a fi suport COVID.

Directorul medical al ASSMB, dr. Ablachim Turkes: "Doresc în primul rând să mulţumesc cadrelor medicale de la spitalul Colentina, pentru că, spre deosebire de personalul spitalelor de linie întâi din Bucureşti şi din România, au fost nevoite să facă faţă acestui efort remarcabil de a trata pacienţi cu COVID, deşi această nu este specialitatea lor!

Sprijin pentru Spitalul Colentina

În continuare vom sprijini spitalul Colentina, cum am făcut-o şi până acum, pentru că toate circuitele medicale, corecte și funcţionale să fie respectate şi, de asemenea, să asigurăm în continuare tratamentul pacienţilor COVID în fostul spital STB.

Directorul medical al Spitalului Colentina, dr. Sabina Zurac:
Primele măsuri pe care le vom lua, după primirea avizului DSP, se referă la reorganizarea activităţii în spital. Vom discuta cu colegii din alte spitale să vedem care dintre pacienţii noştri pot fi transferaţi în alte spitale de boli infecţioase. De cum vom mută pacienţii din secţiile de spital în pavilionul COVID, în fostul spital STB, vom lucra pentru curățenia, dezinfectarea și igienizarea pavilioanelor.

În final, estimarea noastră că într-un termen de maxim două săptămâni întregul spital Colentina va putea să fie deschis pentru pacienţii non-COVID”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel