Finalizare Centura de Sud a Capitalei. Răzvan Cuc: Luni vom semna cu o firmă din Turcia pentru ultima secțiune

Contractul pentru ultima secţiune din Centura de Sud a Capitalei la profil de autostradă va fi semnat luni cu o firmă din Turcia, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, adăugând că termenul de finalizare este 2021.

'În 2017 s-au scos foarte multe proiecte noi, printre care se numără şi Centura Bucureşti la profil de autostradă. Luni (26 august n.r.) vom semna ultimul contract. Centura Bucureştiului a fost împărţită în trei secţiuni, două au fost semnate şi ultima secţiune o vom semna luni. La ora 10:00 se va semna contractul cu antreprenorul, este o firmă din Turcia cea care a câştigat. Deci, toată centura pe sud, 50 de kilometri noi de centură la profil de autostradă...', a spus Cuc la Realitatea TV.

El a menţionat că perioada de proiectare este de 12 luni pe acest contract, iar cea de execuţie de 24 luni, în condiţiile în care celelalte două contracte au fost semnate anterior. 'Perioada de proiectare se poate diminua, dacă avem constructori serioşi o pot diminua la 4-5 luni şi atunci poate să înceapă şi execuţia mult mai rapid. Cred că undeva în 2 ani şi jumătate, în 2021, va fi gata noua centură la profil de autostradă (...) este un obiectiv nou nu vorbesc de centura existentă. Este inelul zero. Pe nord, centura existentă, parte din ea a fost extinsă la patru benzi, dar suplimentar am dat drumul la proiectare şi execuţie, la fel şi la noua centură la profil de autostradă, deci, practic închidem tot inelul', a explicat şeful de la Transporturi.

Întrebat când va avea Capitala o centură integrată pe toată suprafaţa oraşului, Cuc a răspuns: 'Există proceduri. Eu ca să dau drumul la o construcţie trebuie să lansez o procedură de achiziţie, nu pot să dau încredinţare directă'. Potrivit sursei citate, constructorii desemnaţi pentru Centura pe sud a Capitalei sunt o firmă turcească pe lotul 1 şi 2, iar pe lotul 3 o firma grecească. 'Pe nord este lansată procedura de proiectare şi execuţie. Aşteptăm depunerea ofertelor, le vom evalua imediat şi vom semna contractele', a mai spus ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel