Final de mandat: Băsescu, conferință de presă eveniment la Cotroceni

Președintele Traian Băsescu susține sâmbătă, la ora 18:00, conferința de presă a finalului celui de-al doilea mandat, urmând ca mâine noul președinte al României, Klaus Iohannis, să preia efectiv atribuțiile de șef al statului.

DC News va transmite live text principalele declarații ale președintelui Traian Băsescu

Președintele este așteptat să facă un bilanț al celor aproape 10 petrecuți la Cotroceni. Accesul în Sala Unirii a Palatului Cotroceni le este permisă tuturor jurnaliștilor care doresc să se acrediteze pentru acest eveniment.

Liderii partidului pe care președintele l-a creat, PMP, așteaptă ca șeful statului să-și asume un rol activ în cadrul formațiunii după plecarea de la Cotroceni. Într-o primă fază, Traian Băsescu anunțase că plănuiește să se retragă definitiv din politică, decizie pe care a revizuit-o ulterior.

Preşedintele ales va depune jurământul de învestitură într-o şedinţă solemnă a Parlamentului, duminică, la ora 12.00. După jurământul din Parlament, preşedintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului. Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea în Palatul Cotroceni. După intonarea imnului de stat şi primirea de către Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali şi de stat, Klaus Iohannis va fi primit în biroul preşedintelui.

ici, Traian Băsescu îi va înmâna lui Klaus Iohannis Sigiliul de stat, în baza căruia preşedintele conferă decoraţiile şi Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului preşedintelui României.

După o scurtă discuţie privată, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel