Fiica prefectului de Mehedinți, din concurentă la ”Burlacul”, directoare de liceu

Numirea fiicei prefectului de Mehedinți, fostă concurentă a emisiunii ”Burlacul”, în funcția de directoare la un liceu din Severin, i-a determinat pe profesorii de acolo să înainteze o petiție Ministerului Educației pentru a retrage decizia. Nemulțumirea cadrelor didactice a fost cu atât mai mare cu cât fosta directoare a depus eforturi considerabile pentru a transforma liceul într-unul european, iar noua directoare nici măcar nu era titulară la unitatea de învățământ din Severin.

În vârstă de 31 de ani, Irina Draghiea, fiica prefectului de Mehedinţi, Nicolae Draghiea, membru PSD, a devenit cunoscută în lumea mondenă după ce a apărut recent la emisiunea ”Burlacul”, în rol de concurentă.

Irina Draghia este profesoară de limba română şi titulară la şcoala din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi, însă numirea ei în funcția  de director al Liceului Pedagogic din Severin i-a nemulțumit pe profesorii de acolo, care au redactat, ieri, o petiție către Ministerul Educației pentru a reveni asupra deciziei. Deși motivele nemulțumirii sunt numeroase, cadrele didactice de acolo amintesc, în primul rând, de eforturile precedentei directoare de a transforma liceul într-unul european.

„Noi cadrele didactice o asigurăm pe colega noastră (n.r. Laura Butaru - fostul director al liceului, căreia îi expira numirea în data de 29 august a.c.) de toată preţuirea. Irina Drăghiea nici măcar nu este titulară în şcoala noastră", a declarat Cristina Şulţ, cadru didactic la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja", citează Adevărul.

În același context, Bogdan Eugenia, secretara liceului a declarat: „Am văzut şi o emisiune cu copilul meu, el era încântat eu fiind mai bătrână, mai de modă veche, nu eram încântată. Lucrez de 40 de ani în această şcoală, timp în care au fost schimbaţi mulţi directori dar nu am mai întâlnit o asemenea situaţie: să-l feliciţi pe director, să-i spui că îmi pare rău, să o pupi şi să-i înmânezi o demisie. Probabil aşa este civilizat şi aşa trebuie făcut schimbul de putere. Faptul că noul director este fiica prefectului este problema dânsei. Dacă e fiica prefectului n-o să rămână fără funcţie că e fiica prefcetului. Colegii mei discutau în această dimineaţă că sunt multe cadre didactice cu vechime care puteau ocupau această funcţie".

Întrebată despre participarea sa la emisiunea ”Burlacul”, directoarea nou numită a declarat că viața ei personală o privește, ceea ce nu împiedică să aibă planuri mari pentru viitoarea sa carieră de manager de şcoală. „Vreau să fac unitatea să fie cât mai dezvoltată, să fie un managment competitiv şi să fac o echipă cât mai bună cu colegii de aici", a spus Irina Drăghiea, care a fost foarte scurtă în declaraţii, motivând că are „foarte multe probleme de rezolvat".

În schimb, inspectorul şcolar general, Marian Şuţă, cel care a numit-o în funcţie, a declarat că nu a ştiut despre participarea Irinei la emisiunea „Burlacul", fiind chiar șocat când a văzut o înregistrare a emisiunii.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri seară la România TV, referitor la acest caz, că a solicitat în aceeași zi inspectorului general şcolar şi inspectorului adjunct să stopeze numirea în funcţia de director la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja" a fiicei prefectului de Mehedinţi.

Comentând cele întâmplate la liceul pedagogic din Drobeta Turnu Severin, ministrul Educației a afirmat că a aflat din mass-media faptele și căprefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, ar fi trebuit să-şi sfătuiască fiica să nu accepte un asemenea post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel