FIFA, propunerea de extindere a Cupei Mondiale la 48 de echipe, votată marți

Federația Internațională de Fotbal va vota marți propunerea de extindere a Cupei Mondiale la 48 de echipe începând cu anul 2026, propunere făcută și susținută de președintele Gianni Infantino, scrie BBC.

UPDATE: Numărul echipelor participante la Cupa Mondială de fotbal va crește de la 32, câte sunt în prezent, la 48, cu începere de la ediția din 2026, a decis Consiliul FIFA, în ședința sa de marți, relatează Reuters.

Gianni Infantino afirmă că are o susținere masivă pentru această reformă din partea federațiilor, propune 16 grupe cu câte 3 naționale, în urma rezultatelor primele două urmând să acceadă în fazele eliminatorii.

Dacă propunerea va trece la vot ar fi prima extindere a Cupei Mondiale din 1998 încoace.

O Cupă Mondială de fotbal care ar crește numărul de echipe participante de la 32 la 48, cum își dorește președintele FIFA, Gianni Infantino, ar aduce în plus 640 de milioane de dolari (605 milioane euro), potrivit unui raport confidențial al forului mondial.

[citeste si]

O Cupă Mondială cu 48 de echipe, cu 16 grupe de câte trei formații, începând cu ediția din 2026, ar face ca veniturile nete să atingă 4,18 miliarde de dolari (3,95 miliarde de euro), față de 3,54 miliarde dolari cât se preconizează pentru Cupa Mondială din 2018, din Rusia.

În același timp, costurile legate de creșterea numărului de echipe prezente și al numărului de meciuri (80 față de 64 într-un format cu 32 de echipe) ar însemna o creștere de 325 milioane de dolari (307 milioane euro).

Veniturile din drepturile de televiziune ar crește și el cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane dolari.(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel