FIFA a ridicat suspendarea agentului Mino Raiola

FIFA a ridicat vineri suspendarea influentului agent de jucători Mino Raiola, în urma deciziei similare luate joi de instanţele disciplinare ale Federaţiei italiene de fotbal (FIGC). 

Acest anunţ vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit pentru agentul italo-olandez, ce negociază pentru viitoarea echipă a lui Matthijs de Ligt, fundaşul lui Ajax Amsterdam, curtat mai ales de Paris Saint-Germain şi FC Barcelona. "Pe 13 iunie 2019, curtea de apel federală a Federaţiei italiene a aprobat recursul formulat de intermediarii Carmine (supranumit Mino) Raiola şi Vincenzo Raiola (vărul şi asociatul său) împotriva deciziei emise pe 17 aprilie 2019 şi a anulat suspendările care le-au fost impuse", a indicat FIFA. 

"În consecinţă, preşedintele comisiei de disciplină a FIFA a emis astăzi o ordonanţă prin care intermediarii Carmine Raiola şi Vincenzo Raiola sunt informaţi că prelungirea pe plan mondial a suspendărilor lor a fost anulată cu efect imediat", a adăugat instanţa. Raiola, în vârstă de 51 de ani, a fost sancţionat în aprilie de Federaţia italiană, pe o perioadă de trei luni, iar comisia de disciplină a FIFA a extins în mai această măsură la nivel mondial. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) menţinuse, miercuri, interdicţia de a profesa pentru trei luni în Italia impusă agentului de jucători, dar a suspendat aplicarea acestei interdicţii în afara Italiei până la începutul lunii iulie. Joi, Raiola a câştigat apelul său în faţa jurisdicţiilor sportive italiene. Unul dintre cei mai importanţi agenţi de jucători din lume, Raiola reprezintă fotbalişti ca suedezul Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), francezul Paul Pogba (Manchester United), italianul Mario Balotelli (Olympique Marseille) sau olandezul Matthijs De Ligt (Ajax). 

Raiola e explicat că FIGC a vrut să se răzbune după ce el a vorbit despre problemele de rasism cu care se confruntă fotbalul italian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel