Fier, alimentele pe care trebuie să le introduci în dietă

Alimentele bogate în fier contribuie la un organism mai sănătos și mai puternic.

Linte

O găsim pe întreaga durată a anului, iar proprietățile sale sunt numeroase. Este foarte bogată în fier, proteine și aminoacizi esențiali, și doar consumând 150 de grame pe zi de linte, îți vor asigura 1/3 din doza zilnică recomandată de fier.

Carnea roșie

Fiind tipul de carne cel mai bogat în fier, carnea roșie reprezintă o sursă excelentă pentru cei care preferă o dietă carnivoră. Cu toate acestea, nu este recomandat consumul a mai mult de 500 de grame sau chiar mai puțin pe săptămână.

Semințe de dovleac

Pe lângă numeroasele beneficii pe care ni le aduc, acestea conțin cantități importante de minerale, precum fosfor, magneziu, mangan, cupru, zinc și fier.

Broccoli

Dacă vei adăuga o cană de broccoli fiert la masa de prânz, te vei asigura că ai asimilat aproape 10% din cantitatea zilnică de fier de care corpul tău are nevoie, iar pe lângă asta, organismul tău va primi și doze importante de vitamina C și vitamina K. 

Ciocolată neagră

Nu numai că este o idee perfectă pentru desert, având puține calorii, dar studiile recente au demonstrat că îmbunătățește funcția cognitivă, scade riscul bolilor de inimă și previne diabetul, potrivit elle.ro. Este plină de antioxidanți, inclusiv fier. O porție de ciocolată neagră asigură 20% din cantitate de fier de care ai nevoie zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel