Fermierii români, finanțări de 330 milioane euro pentru investiții în exploatații agricole

740 de proiecte de investiții au fost depuse de fermierii români pentru obținerea de finanțări nerambursabile din partea Uniunii Europene. Valoarea proiectelor se cifrează la peste 300 milioane euro și vizează finanțarea investițiilor în exploatațiile agricole.

Fermierii români au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de 330 milioane euro pentru investiții în exploatații agricole, a anunțat, joi, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Finanțările au fost acordate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, proiectele fiind depuse în perioada în perioada decembrie 2016 - februarie 2017.

Potrivit AFIR, consolidarea exploatațiilor agricole va permite accesul la finanțări europene pentru investiții mai multor solicitanți și, totodată, va asigura un venit mai mare micilor fermieri care își transferă exploatația.

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 — 2020, destinat dezvoltării agriculturii și mediului rural din România, cuprinde 15 măsuri de finanțare și are alocat un buget în valoare de 9,85 miliarde de euro, din care puțin peste 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar diferența din contribuția națională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel