EXCLUSIV  Fermierii afectaţi de secetă, despăgubiţi. Adrian Rădulescu, întrebare CHEIE: Nu ai cum să justifici. Totul se face pe picior

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a pus o întrebare cheie în contextul acordării de despăgubiri de către Ministerul Agriculturii pentru fermierii afectaţi de fenomenele meteo. 

Ministerul Agriculturii a propus acordarea de despăgubiri agricultorilor afectaţi de secetă. Astfel, aceştia ar urma să primească 925 de lei pentru hectarul de grâu şi secară, 805 lei pentru triticale, 912 lei pentru orz, 951 pentru orzoaică, 772 pentru ovăz şi 1002 lei pentru rapiţă. 

"Sumele propuse de Ministerul Agriculturii pentru despăgubiri  nu sunt suficiente. Dar trebuia şi o delimitare clară, pe principiul că primeşti 925 de lei la hectar despăgubire dacă ai 100 la sută calamitate. Dar vă întreb, dacă dvs aveţi 50 la sută calamitate şi eu sută la sută, luăm amândoi aceeaşi sumă de bani? O să vedeţi atunci că lucrurile diferă şi că ar fi trebuit bine formulate de la început. Cu siguranţă se va întâmpla asta, pentru că nu ai cum să justifici ca unul cu 50 la sută calamitate să ia aceiaşi bani ca unul cu sută la sută calamitate.", a declarat Adrian Rădulescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Agricultorii care  nu primesc nimic 

Există şi fermieri care nu vor primi niciun ban de la autorităţi. Este vorba despre cei care au culturi de nutreţ pentru animale şi păşuni. 

"Totul se face rapid, pe picior, fără o analiză puternică. Există şi mândria de a întreba pe cineva. Mie nu mi-e ruşine să întreb pe cineva, decât să iau decizii proaste. Să zicem că m-am făcut de râs la cei pe care i-am întrebat, dar asta ştim doar eu şi el. Restul ştiu că eu am decis! Adică, merită să mă aplec pentru un sfat, pe care să îl pun bine în practică. Din păcate, nu se face asta. Trebuiau întrebaţi şi cei din zootehnie, şi pe cei din agricultură, şi pe cei din zona de deal, şi de munte", a mai spus preşedintele Asociaţiei Fermierilor. 

Mai multe în VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel