EXCLUSIV  Ferma de porci a lui Dragnea Jr. Omul lui Băsescu, dezvăluire: Cunosc chiar bine de tot lucrurile

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor, a făcut dezvăluiri, cu cifre exacte, despre ferma de porci a lui Ștefan Dragnea. 

Întrebat de ce crede că s-a retras fiul lui Liviu Dragnea din afacerilor cu porci, Adrian Rădulescu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a spulberat informațiile din spațiul public. 

Este o dezinformare de presă, aici cunosc chiar bine de tot lucrurile. Am avut o discuție cu cineva și mă întreba dacă eu mai am porci în fermă. Eu nu mai cresc porci, copiii mei cresc, dar ce înseamnă ghinionul și soarta, de săptămâna trecută și Giurgiu a intrat în codul roșu. Jumătate din porci au fost vânduți pentru că le-a venit termenul, pentru că porcii nu-i vinzi când vrei și cum vrei. Au trei luni și jumătate, depinde când i-ai introdus în fermă și eu nu cred că știa cineva acum patru luni să-și introducă porcii sau să nu-i introducă pentru că peste 4 luni o să fie la Giurgiu pestă. Nici nu se vorbea despre chestiunea asta. Jumătate au putut fi vânduți în afara zone, jumătate, din păcate, se caută acum se caută soluții să fie vânduți în interior.

Fermele de porci au rulaj. O fermă de porci de trei mii de capete produce de două ori pe an capacitatea, adică la trei luni și ceva câte o serie, asta înseamnă șase mii de porci pe an, ar înseamna un rulaj de două mii de porci din două în două luni.

Vorbim de ferma lui Dragnea, era o fermă mai mare care vindea 1.500 de porci pe lună, era vorba de acest ciclu. El n-a populat, cum foarte multe firme n-am populat din cauza lipsei de purcei și a faptului că până-n luna iunie nu am știut că va fi această formă de sprijin care se numește bunăstare la pasăre și porc și pe care am avut-o numai până la 1 ianuarie 2018, iar discuțiile cu UE au durat 7 luni.

În condițiile în care n-ar exista și această formă, ești practic pe pierdere și toată lumea a încercat să-și mențină activitatea reducând numărul de porci pe care-i crește. Mai are porci în fermă, dar trebuia să aibă un rulaj mai mare, de exemplu, în fermă de două mii de capete ai băgat numai o mie de capete, stau mai lejer și riscul e mai mic dacă nu vine o formă de sprijin. Dacă băgai mai mulți și nu aveai o formă de sprijin, pierderea era mai mare. Acolo se discuta de rulaj și nu de câți porci erau. Ultima livrare a lui de porci a fost în luna iunie, cam 1.700 de capete, iar el are porci în fermă, n-ai cum să-i lichidezi chiar dacă vrei, n-ai cum să vinzi porcul la abator dacă are sub 90 de kilograme” a spus Adrian Rădulescu, pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel