Fenomen rar pe cer! Aurora Boreală, vizibilă în România

foto: Cezar Osiceanu
foto: Cezar Osiceanu

Aurora Boreală, denumită și Aurora Polară, este un fenomen natural care are loc în nopțile din regiunile polare ale Pământului. Doar că în această seară a putut fi văzută și în România, fenomen rar întâlnit!

Duminică seara, Aurora Boreală a fost observată chiar și în România. Aurora Boreală, cunoscută și sub denumirea de Aurora Polară, este un fenomen natural spectaculos care se manifestă pe cer, în timpul nopții, în special în regiunile polare ale Pământului.

Această minunăție a naturii este rezultatul interacțiunii particulelor încărcate electric ale vântului solar cu atmosfera terestră. Aurora Boreală se manifestă în emisfera nordică, în timp ce varianta sa din emisfera sudică este cunoscută sub denumirea de "Aurora Australă." Aceste lumini colorate și dansante în cer sunt adesea considerate unul dintre cele mai impresionante fenomene naturale observate pe Pământ.

Potrivit imaginilor din online, Aurora Boreală a putut fi zărită pe cerul din România, Ucraina, Kazahstan şi Belarus. În Moldova, fenomenul a putut fi observat în raionul Cahul, potrivit NewsMaker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel