Fenechiu, ”vedeta internaționala” pe care Europa ”stă cu ochii”

fenechiu relu dece
fenechiu relu dece

Premierul Victor Ponta i-a spus, miercuri, ministrului Transporturilor Relu Fenechiu, că din postura sa de ”vedetă internațională” pe care Europa ”stă cu ochii”, ar trebui să explice public faptul că POS Transport este presuspendat din cauza unor nereguli comise în 2010, când ministru era Anca Boagiu.

Premierul i s-a adresat ministrului Transporturilor la începutul ședinței săptămânale a Guvernului, făcând aluzie la declarațiile de joi ale președintelui Traian Băsescu.

„Domnule ministru Fenechiu, că tot sunteţi o vedetă internaţională. Toată Europa e doar cu ochii pe Relu Fenechiu. Eu vreau să vă spun că până la Europa, dacă nu ieşiţi şi nu explicaţi, nu pentru domnul Băsescu, pentru români, că Programul Operaţional Sectorial Transport este în acest moment presuspendat din cauza gravelor nereguli comise de ministrul Boagiu în 2010 la licitaţiile pe fonduri europene, o să rămâneţi tot dumneavoastră vinovat, că e simplu. Aţi luat deja haina de vinovat de serviciu. O să spună domnul preşedinte Băsescu că dumneavoastră eraţi ministru în 2010 când s-au făcut toate acele nereguli de acuma ne chinuim să deblocăm programul pe transport”, a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a relatat, marţi, că i-a spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că în următoarea zi după instalarea Guvernul îl va suspenda, însă a spus că a greşit, pentru că nu citise legea.

Președintele a precizat că în scrisoarea adresată premierului Ponta pe tema Consiliului JAI, atunci când vorbea despre înlăturarea din Guvern a oricărui ministru implicat în procese penale, se referea exclusiv la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel