Fenechiu: Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni votanții pe ei

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a criticat pentru Ziare.com maniera în care procuratura și DNA anchetează oamenii simpli care și-au exercitat dreptul la vot în ziua referendumului, pentru Ziare.com, sugerând că cei aflați acum în conducerea celor două instituții și aserviți președintelui Traian Băsescu, nu vor rămâne pe veci în acele funcții.

"Mă îngrijorează faptul că procuratura face abuzuri grosolane în ce-i privește pe oamenii simpli și recurge la procedee în afara legii. Faptul că s-ar verifica votul de la referendum nu m-ar deranja, dar modul în care o fac e un abuz în serviciu și procurorii, cu tot cu șefii lor, vor trebui să răspundă. Garantat vor răspunde! La DNA și Parchet nu va rămâne pe veci aceeași conducere aservită lui Traian Băsescu", a declarat Relu Fenechiu.

Susținând că oamenii simpli au dezvoltat o manie că vor fi și ei vizitați de procurori sau DNA, liberalul a adăugat  ”Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de români pe ei, atunci va fi cum a spus Monica Macovei (război civil - n.red.)", a concluzionat Relu Fenechiu.

Acesta a mai spus că întreaga acțiune a procurorilor în investigarea referendumului din 29 iulie se desfășoară la comanda președintelui suspendat Traian Băsescu, însă există și județe, în care aceștia refuză să se implice în acest dosar.

"Din informațtiile pe care le am, mulți procurori de la Parchetul General refuză ordinele, așa că procuratura recurge la procurori DNA. (...) Ce te faci când una din puterile statului e subordonată politic?", mai spune Fenechiu.

În legătură cu investigarea colegului său de partid, Theodor Athanasiu, Relu Fenechiu este convins că se repetă același scenariu din perioada în care Athanasiu era ministru, care după ce ”Traian Băsescu l-a acuzat de abuz în serviciu, s-a început urmărirea penală, a fost suspendat și apoi s-a dovedit că n-a făcut nimic”.

În opinia deputatului de Iași, Traian Băsescu poate face dosare penale oricui. "Traian Băsescu, într-o discuție privată, când cineva i-a spus ”n-am niciun dosar”, i-a răspuns ”niciodată nu e prea târziu'", a adăugat Relu Fenechiu.

Liberalul privește însă cu optimism spre viitor:  "La un moment dat, finalul finalului va fi cu happy-end, depinde cât de mulți vor avea de suferit până atunci", a conchis Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel