Femei pe bancnote. Janina Nectara: Trăim un moment istoric

Janina Nectara
Janina Nectara

În urma demersurilor campaniei naționale ”Femei pe bancnote” și a scrisorii deschise trimise de Janina Nectara Constantin, inițiatoarea campaniei, Guvernatorului Mugur Isărescu, Banca Națională a României a luat decizia de a ilustra prima femeie pe o bancnotă națională.

Janina Nectara a reușit să aducă în demersul istoric cele mai apreciate persoane publice. 
Totodata, demersul national a fost susținut de cele mai prestigioase instituții educaționale precum: Universitatea POLITEHNICA București; Universitatea de Medicină și Farmacie CAROL DAVILA; Universitatea de Arhitectură și Urbanism ION MINCU; Universitatea de Educație Fizică și Sport București; Universitatea Națională de Muzică București; Facultatea de Geologie a Universității București; Facultatea de Chimie a Universității București; Facultatea de Istorie a Universității București. 
În campanie, peste 20.000 de români și-au votat personalitățile istorice preferate.

"Trăim un moment istoric. Este pentru prima dată în 150 de ani de la nașterea leului românesc când o femeie remarcabilă este onorată în mod oficial pe o bancnotă de largă circulație. Mulțumesc voluntarilor care au lucrat cu generozitate în această campanie, mulțumesc artiștilor tinerei generații si tuturor personalităților publice implicate, jurnaliștilor și realizatorilor de televiziune care au promovat campania FEMEI PE BANCNOTE, și nu în ultimul rând Guvernatorului BNR pentru că a înțeles că România are, alături de bărbati, și femei remarcabile cărora trebuie să li se recunoască meritele. Împreună, am scris istorie în România", a declarat Janina Nectara Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel