Urmărește emisiunea live


Felicitări de la Bruxelles după o inițiativă remarcabilă a ministrului Educației

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu l-a primit luni la Bruxelles, pe ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România, Adrian Curaj.

Cei doi au discutat despre domeniul cercetării din România, în special despre proiectul ,,Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics" (ELI-NP) de la Măgurele și despre modul în care acesta poate contribui la dezvoltarea economiei locale și regionale.

Înaltul oficial european a salutat angajamentul autorităţilor române atât pentru integrarea proiectului ELI-NP în mediul de cercetare din România şi din regiune, cât și pentru asigurarea sustenabilității acestuia. Totodată, Corina Creţu l-a felicitat pe ministrul Adrian Curaj pentru iniţiativa ,,Laser Valley – Land of Lights", apreciind pozitiv această strategie de dezvoltare urbană sustenabilă ce se dezvoltă în jurul proiectului laserului de la Măgurele.

"Felicit autorităţile române pentru decizia de a fructifica întregul potenţial pe care ELI-NP îl poate avea pentru societate. Iniţiativa "Laser Valley - Land of Lights" este o recunoaştere a faptului că proiectul de cercetare din domeniul laserelor poate produce efecte benefice în economie. Consider că, pe lângă cercetarea avansată realizată în centrul de la Măgurele, există potenţial pentru sectoare precum tratamentul deşeurilor nucleare, dezvoltarea de aplicaţii de securitate pentru porturi şi aeroporturi, dar şi pentru domeniul sănătăţii", a declarat Comisarul European Corina Crețu.

Înaltul oficial european a mai adăugat că proiectul ELI-NP, odată ajuns la maturitate, ar putea fi atractiv pentru mediul de afaceri, putând fi un punct de plecare pentru un posibil parteneriat public-privat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel