Federaţia Română de Handbal, alegeri. Alexandru Dedu, obiective uriașe pentru îndeplinirea unui vis frumos

Se apropie data alegerilor la Federaţia Română de Handbal. Alexandru Dedu, actualul şef al Federaţiei Române de Handbal, spune că se va lupta până la capăt. Are de îndeplinit un vis: „Handbalul Românesc să fie o forță în lume!".

Alexandru Dedu susține că orice performanță necesită eforturi și profesionalism din partea tuturor celor implicați. În urmă cu șase ani, a luat decizia de a se implica în partea administrativă a handbalului, după o activitate îndelungată de sportiv.

VIS - „Handbalul Românesc să fie o forță în lume!"

Își dorește ca „Handbalul Românesc să fie o forță în lume!". Despre acest obiectiv, spune că „se construiește pas cu pas, nu este un lucru simplu și nu se întâmplă din senin. Experiența acumulată ca sportiv (de la juniori până la Echipa Națională de Seniori) în Romania, experiența trăită în cei 10 ani de jucător profesionist de handbal în Franța, Spania, Germania și Portugalia, în cluburi de renume foarte bine organizate din toate punctele de (F.C.Barcelona, F.C.Porto, LTV Wuppertal, Istres Ouest Provence, Pontevedra), dar mai ales experiența dobândită ocupând, timp de 2 ani, funcția de Președinte al Ligii Profesioniste de Handbal și, timp de 4 ani, de Președinte al Federației Române de Handbal, mă recomandă să continui acest drum. De mai bine de 1 an am intrat în familia olimpică, respectiv sunt Vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, funcție care îmi permite să analizez în ansamblu Sportul Românesc, oferindu-mi o altă perspectivă asupra Handbalului", a apus Alexandru Dedu.

Primul mandat

În primul mandat al lui Alexandru Dedu s-au pus bazele privind dezvoltarea unitară a handbalului masculin și feminin la toate nivelurile.

Iată ce s-a mai realizat în primul mandat:

  • Notorietatea Handbalului este foarte mare
  • Atmosfera de lucru la Echipele Naționale este una corectă, profesionistă
  • Licențierea tuturor Antrenorilor la nivel de FRH și acordarea Bursei Master Coach pentru Antrenorii Echipelor Naționale
  • Competiții (produse) recunoscute la nivel național, dar și internațional: Liga Florilor, Liga Zimbrilor, Cupa României Fan Courier, Trofeul Carpați etc.
  • Siguranță financiară, care permite abordarea unor proiecte noi
  • O echipă FRH tânără, în pas cu cerințele tehnice, organizatorice și informatice din prezent.

Obiective

Dedu își dorește să continue proiectul început, finalizând totodată și lista obiectivelor. Pentru fiecare obiectiv, oferă și modalitatea de realizare a acestuia. Iată câteva dintre acestea:

Participarea Loturilor Naționale la cât mai multe Turnee Finale (Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene). Cum?

- Antrenori de top pentru Echipele Nationale, la toate nivelurile, remunerati corespunzator pregatirii si realitatii Handbalului. Staff-uri tehnice complete si competente.
- Asigurarea celor mai bune posibile condiții pentru pregătirea Loturilor Naționale
- Întocmirea unui calendar de pregătire similar cu al celor mai bune echipe cu care concurăm la nivel internațional
- Continuarea stimulării financiare în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite
- Armonizarea calendarului intern cu cel internațional pentru suplimentarea programului de pregătire dedicat Echipelor naționale
- Decontarea cheltuielilor de transport pentru toți participanții la acțiunile Echipelor Naționale, inclusiv Juniori și Tineret

Deschiderea a 2 noi Centre Naționale pentru Juniori Feminin + 2 Masculin. Scopul final este să avem 4 Centre, atât la fete, cât și la băieți, în care tinerii să beneficieze de pregătire centralizată, la sfârșitul săptămânii jucând pentru Cluburile de proveniență. În momentul în care avem 4 Centre, distanțele de parcurs sunt rezonabile. Cum?
- Cu ajutorul MEC, MTS și COSR, dar și în funcție de puterea financiară a FRH
- Prin accesarea programelor specifice din fonduri europene

Stimularea creșterii bazei de selecție și reducerea vârstei la care copiii fac cunoștință cu Handbalul. Cum?
- Organizarea Festivalului de Minihandbal pe două categorii de vârstă: 6 – 8 ani și 8 – 10 ani. Costurile de cazare, masă și cele aferente organizării competiției (pentru 16 persoane per Club) sunt suportate de Federație
- Toate Cluburile care au minim 16 copii cu vârsta între 6 - 10 ani, înregistrați la AJH-ul de care aparțin, vor primi de la FRH un kit complet de Minihandbal.

[citeste si] 

Mă voi lupta până la capăt!

Conform acestuia, pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor există o singură condiție: să tragem toți la o singură căruță, implicarea și dedicarea să fie totale. "Spre deosebire de acum 4 ani, când am avut la început ca aliați doar avântul și siguranța ideilor, acum beneficiez de experiența unui mandat și de susținerea unei echipe tinere și puternice care a muncit enorm alături de mine pe durata acestor 4 ani.

Mandatul care se apropie de sfârșit fără incidente reprezintă o dovadă că sunt un Președinte imparțial, muncitor, care stă drept în fața oricui, indiferent de greutăți sau obstacole. Pentru Țară, Familia Mea și Handbal mă voi lupta până la capăt!", a spus Alexandru Dedu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel