Urmărește emisiunea live


Federaţia Română de Box a fost exclusă din AIBA. România nu va mai putea fi reprezentată în nicio competiţie internaţională

Rudel Obreja
Rudel Obreja

Federaţia Română de Box a fost exclusă din Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), începând de marţi, şi, în consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate.

„În urma scrisorii primite din partea Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că Federaţia Română de Box (FRB) a fost exclusă în calitate de membru AIBA, începand cu data de azi, 06 septembrie 2011. Acest lucru se datorează, conform scrisorii, faptului ca Federaţia Română de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federaţia Română de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, începând cu 06.09.2011, iar această decizie va fi ratificată la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfăşura pe 24 septembrie. Dat fiind că sportivii romani nu vor mai putea reprezenta Romania în nicio competiţie internaţională, COSR anunţă că opreşte orice finanţare pentru orice proiect al Federaţiei Române de Box“, se arată într-un comunicat al COSR, citat de Mediafax.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA , care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

La 29 august, preşedintele COSR, Octavian Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care îi solicită acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie.

"În cazul în care domnul Rudel Obreja va decide să renunţe în totalitate la funcţie până la data de 1 septembrie 2011, vă solicităm să nu excludeţi Federaţia Română de Box din cadrul AIBA până la data de 28 octombrie 2011, când noile alegeri vor fi organizate, astfel încât sportivii să-şi poată continua participarea la competiţiile internaţionale, permiţându-le celor mai buni dintre ei să se califice şi să participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor", se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui AIBA.

Tot la 29 august, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, nu a fost lăsat să intre în sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, unde şeful COSR, Octavian Morariu, a susţinut o conferinţă de presă legată de situaţia din acest sport. Morariu a explicat că invită pe cine doreşte el la conferinţele pe care le organizează. Obreja i-a reproşat preşedintelui COSR, Octavian Morariu, că a luat partea AIBA în loc să apere interesele FR de Box.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel