Federal-Mogul, noutăți în aria sistemelor de frânare și a bujiilor

Compania Federal-Mogul și-a prezentat noile produse, respectiv piesele de fricțiune, compuse din saboții și plăcuțele de frână, dar și bujiile incadescebnte. Mărcile Federal-Mogul de produse de frânare, Ferodo şi Wagner, sunt lideri în domeniul calității de Echipare Originală (OE), poziția de frunte fiind demonstrată și testată în toată lumea, inclusiv în România, iar noile bujii reprezintă vârful  tehnologiei în pornirea la rece a motoarelor Diesel. 

Compania americană proiectează, testează  și fabrică plăcuţele de frână pentru reparaţia vehiculelor pentru a performa şi în condiţii de drum umed, garantând siguranţa generală a vehiculelor şi pasagerilor, în condițiile în care majoritatea producătorilor proiectează şi testează produsele pentru condiţii de drum uscat. Ca piese esenţiale pentru performanţa frânării, sunt testate cu atenţie, pentru a asigura o performanță cât mai bună, indiferent de condițiile de drum.

Testul comparativ de frânare în condiţii umede realizat cu plăcuţe de frână Ferodo şi ale altor 7 competitori semnificativi, montate pe un autoturism Ford C-Max în condiţii identice de frânare de la 80 km/h la 0 km/h, arată că Ferodo are performanţe mai bune decât competitorii săi. Distanţa de frânare este mai scurtă cu 14,09m, în comparaţie cu media competitorilor de calitate OE, cu 19,28m, faţă de media competitorilor de calitate aftermarket premium, şi cu 26,77m în comparaţie cu media competitorilor de calitate medie.

Produsele de Frânare Federal Mogul pe piață

Din totalul activităţilor legate de produse de frânare, 55% reprezintă Echipare Originală (OE) şi Piese de Schimb de Origine (OES), în timp ce restul de 45% reprezintă Aftermarket

 Reparațiile de vehicule rămân un sector cheie în activitatea Federal-Mogul, compania oferind o gamă completă de produse de frânare pe Aftermarket, sub marca Ferodo: plăcuţe de frână, discuri de frână, saboţi de frână, accesorii de montaj şi senzori de uzură, elemente hidraulice şi lichide de frână. Din anul 2011, sunt disponibile și plăcuţe de frână sub marca Wagner a Federal-Mogul, acestea contribuind la siguranța vehiculelor şi pasagerilor, la costuri moderate.

Bujia incandescentă cu senzor de presiune - noua tehnologie în pornirea la rece a motoarelor Diesel 

Federal-Mogul Corporation lansează o nouă tehnologie inovatoare de pornire la rece a motoarelor diesel – bujiile incandescente cu senzor de presiune.

Bujiile incandescente cu senzor de presiune (PSG) au fost create de Beru Systems, primul şi singurul fabricant de astfel de produse de serie. În bujie este încorporat un senzor care monitorizează în permanenţă presiunea din camera de combustie.

„Prin amplasarea lor în camera de combustie, bujiile PSG sunt ideale pentru măsurarea parametrilor cheie, cum ar fi presiunea din camera de combustie. Bujiile mai sunt echipate cu o tijă incandescentă în care se încorporează senzorul de presiune cu piezo-rezistenţă. Presiunea este transmisă spre o diafragmă prin zona posterioară a bujiei incandescente, mai protejată din punct de vedere termic. În acest fel este posibil controlul aprinderii la fiecare cilindru, ceea ce înseamnă că motorul poate funcţiona permanent în intervalul optim dintre o performanţă maximă şi un nivel minim al emisiilor”, a explicat Corneliu Preda, Country Manager la Federal-Mogul pentru România şi Moldova.

[caption id="attachment_377859" align="alignright" width="310"] Corneliu Preda, Country Manager Federal-Mogul pentru Romania și Moldova[/caption]

Până în prezent, compania a produs circa trei milioane de bujii, producția urmând să ajungă la 10 milioane până în 2016.

Cine este Federal-Mogul

 Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) este o companie de top la nivel global în domeniul producţiei şi distribuţiei de piese şi servicii pentru fabricanţii de autovehicule şi operatorii de service din întreaga lume, atât pe piaţa autovehiculelor şi echipamentelor auto, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 şi cresc siguranţa vehiculelor.

 Portofoliu de produse pe piaţa pieselor de schimb: lamele pentru ştergătoare ANCO®, bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®, produsele pentru motoare din gamele AE®, Glyco®, Goetze®, Nüral®, Payen® şi Sealed Power®, piesele pentru direcţie şi suspensie din gama MOOG® şi componentele pentru sistemul de frânare din gamele Ferodo® şi Wagner® .

 Ȋn Europa își desfășoară activitatea 6 fabrici, 2 centre de cercetare-dezvoltare şi un laborator de testare ce dezvoltă încontinuu produse de frânare noi şi furnizează componente OE către producătorii de autovehicule de top, inclusiv: grupul VW/Audi, Mercedes, Ford, Renault/Nissan, Fiat, etc.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 45.000 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.federalmogul.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel