Federal-Mogul Motorparts, un succes pentru plăcuțele de frânâ Ferodo® Eco-Friction®

Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a anunţat rezultatele unui test care arată că plăcuțele de frână Ferodo® Eco-Friction® cu nivel redus de cupru și fără cupru oferă o performanță de oprire mai bună față de materialele tradiționale, pe bază de cupru, ale concurenței. 

Testul a fost realizat de către compania britanică independentă de testare, cercetare și consultanță, MIRA. De la 100km/h, plăcuțele de frână Eco-Friction îmbunătățesc cu 10% performanța de frânare a unui autovehicul Mk6 Volkswagen Golf, mașina cu cea mai bună vânzare din Europa, cu rezultate similare prezentate și pe segmentul vehiculelor pentru pasageri și vehiculelor comerciale ușoare.

"Ferodo se angajează să furnizeze ultimele tehnologii OE și produse de cea mai înaltă calitate pentru segmentul aftermarket, iar conform rezultatelor testelor MIRA Eco-Friction reușește acest lucru, atât din perspectiva siguranței, cât și din cea a mediului," declară Jérôme De Bruycker, Brand Marketing Director, Federal-Mogul Motorparts, EMEA. "Am dezvoltat Eco-Friction anticipând legislația ce conturează interzicerea utilizării cuprului în materialele de frânare. Cuprul este un ingredient important în realizarea plăcuțelor de frână, însă noi am reușit să înlocuim materialul în această formulă de ultimă generație, garantând în același timp o performanță identică sau mai bună, și o siguranță comparativă cu cea a echipamentelor OE standard pe bază de cupru."

[citeste si]

Testările avansate și extinse realizate de MIRA au examinat performanța de frânare a plăcuțelor Eco-Friction fără cupru față de cei 4 competitori principali, Mk6 Volkswagen Golf, Renault Captur, Peugeot Boxer și vehiculele comerciale ușoare Fiat Ducato. Plăcuțele Eco-Friction au îmbunătățit puterea de oprire pentru Golf cu 10% de la 100km/h și cu 17% de la 115km/h, pentru Renault Captur cu 10 și respectiv 15%, și au redus distanța de oprire pentru Peugeot Boxer cu 12 m și pentru Fiat Ducato cu 16 m.

Federal-Mogul a examinat și a testat cu atenție un amestec de peste 1500 de materii prime în dezvoltarea unui substitut optimizat pentru cupru. Este o tehnologie inovatoare care a devenit sursă de OE pentru producătorii germani de vehicule de top, Mercedes-Benz și Audi. "Suntem încântați de rezultatele testului, care demonstrează că puterea de oprire a plăcuțelor Eco-Friction se îmbunătățește la viteze mai mari și la vehiculele mai grele, și că folosirea materialelor fără cupru și cu nivel scăzut de cupru protejează participanții la trafic și mediul," declară Silvano Veglia, Director Marketing Produse de frânare, EMEA.

Ca recunoaștere a tehnologiei avansate Federal-Mogul, Eco-Friction a fost premiată în 2013 cu Trofeul de Aur al International Grand Prix of Automotive Innovation, în cadrul Equip Auto show din Franța, cu mult înainte de lansare în segmentul aftermarket. Consultați website-ul www.ferodo.com pentru informații suplimentare și pentru a viziona un videoclip informativ despre tehnologia inovatoare Eco-Friction.

Despre Federal-Mogul

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este un furnizor global de top de produse şi servicii destinate producătorilor auto şi operatorilor de service pentru vehicule şi echipamente de pe piaţa automobilelor, vehiculelor comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare şi aerospaţiale, precum şi de pe piaţa energetică şi industrială. Produsele şi serviciile companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil, a emisiilor de CO2, şi îmbunătăţesc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul cuprinde două departamente comerciale independente, conduse fiecare de către un director general executiv, aflat în subordinea consiliului de administraţie al Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa globală auto din segmentul aftermarket, deservind în acelaşi timp echipamente originale către producătorii de vehicule. Mărcile aftermarket ale companiei includ sistemele de aprindere BERU®*, bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®, produsele pentru motoare AE®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nüral® şi Payen®, piesele de direcţie şi suspensie MOOG® şi produsele pentru frânare Ferodo®, Wagner®, Beral®, Necto®, Duron®, JURID®, Stop® şi Abex®.

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente originale pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicaţii industriale şi de transport.

Federal-Mogul a fost înfiinţată la Detroit în anul 1899 şi are sediul central în Southfield, Michigan. Compania are aproape 50.000 de angajaţi în 34 de ţări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.federalmogul.com.

*BERU este marcă comercială înregistrată a BorgWarner Ludwigsburg GmbH

**Toate celelalte mărci comerciale prezentate sunt deținute de Federal-Mogul Corporation, sau de una sau mai multe din filialele sale, într-una sau mai multe țări.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy