Fed, intervenţie pentru stimularea economiei SUA

Rezerva Federală (Fed) a anunţat, miercuri seară, menţinerea nivelului dobânzii de referinţă şi continuarea acţiunilor de cumpărare a obligaţiunilor guvernamentale, pentru a stimula relansarea economiei SUA, care, potrivit estimărilor, ar urma să înregistreze o creştere de 4,2% în 2021.

Rata dobânzii de referinţă a fost menţinută în intervalul cuprins între 0,0% şi 0,25%, iar acest nivel ar putea fi în vigoare până în 2023, conform Rezervei Federale, instituţia bancară centrală din SUA. În plus, Fed a anunţat că va continua să cumpere obligaţiuni guvernamentale până când economia SUA va înregistra progrese "substanţiale", informează agenţia Associated Press.

Conform oficialilor din cadrul Fed, starea economiei ar urma să se îmbunătăţească în 2021, în contextul începerii campaniei de vaccinare anticoronavirus, relatează Mediafax.

Care sunt estimările

Potrivit estimărilor, economia SUA ar urma să înregistreze o scădere de 2,4% anul acesta, mai puţin în comparaţie cu prognoza unei scăderi de 3,7%, anunţată în septembrie. În 2021, economia Statelor Unite ar urma să aibă o creştere de 4,2%. Potrivit Fed, rata şomajului, care este acum la nivelul de 6,7%, ar urma să scadă la 5% până la sfârşitul anului 2021.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că economia şi piaţa muncii îşi vor reveni în semestrul al doilea din 2021, dar a avertizat că situaţia de criză nu s-a încheiat. "Problemele sunt în următoarele patru-cinci luni", a atras atenţia Jerome Powell, avertizând asupra efectelor restricţiilor antiepidemice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel