Fed Cup: România - Canada 2-0, după victoria Irinei Begu

Tenis Wimbledon
Tenis Wimbledon

Echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu scorul de 2-0 în întâlnirea care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul I al Grupei Mondiale II, după ce Irina Begu s-a impus în faţa jucătoarei de origine română Bianca Andreescu.

Chiar dacă pornea cu a doua şansă, canadiana Bianca Andreescu (17 ani) a început meciul agresiv şi a reuşit primul break în al treilea ghem al întâlnirii. Ea s-a impus la 0 pe serviciul jucătoarei române, surprinsă de replica în forţă a adversarei împotriva căreia juca pentru prima oară în carieră. În ghemul 4, Irina Begu s-a distanţat repede la 40-0, însă a pierdut pe rând toate cele trei mingi de break. Dar experienţa şi-a spus cuvântul şi ea a reuşit în cele din urmă rebreak-ul, egalând scorul la 2. Cu un prim serviciu mai slab decât de obicei, Irina Begu a compensat cu o mai mare disponibilitate la efort. Iar acest lucru s-a văzut în ghemul al optulea, unul care s-a dovedit a fi decisiv în primul set. Atunci jucătoarea română a fost condusă cu 15-40, dar a reuşit să întoarcă pe serviciul adversarei şi să câştige break-ul după un ghem care a durat mai bine de 7 minute. Begu şi-a câştigat apoi serviciul şi s-a impus, după 41 de minute, cu 6-2 în primul set.

Set doi

În debutul celui de-al doilea set, Irina Begu a condus cu 3-1, dar Bianca Andreescu a reuşit să revină şi să egaleze la 3. Cele două jucătoare şi-au adjudecat serviciile până la scorul de 6-6. În tie break, Andreescu a părut mai proaspătă şi s-a impus cu 7-4 pe fondul unor greşeli ale adversarei sale.

Set decisiv

Setul decisiv, început după o pauză de aproape 15 minute cauzat de o problemă la piciorul drept al canadiencei, a fost dominat clar de Irina Begu. Hotărâtă să încheie repede partida, ea şi-a adjudecat primele 3 ghemuri fără să îi lase adversarei decât 3 mingi.

Cu un joc mult mai pragmatic decât cel arătat până atunci, Begu a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2, impunându-se în final în setul 3 cu 6-2. În meciul care a durat 2 ore şi 38 de minute, Irina Begu a făcut 42 de greşeli neforţate, faţă de cele 38 ale Biancăi Andreescu. În schimb, jucătoarea română a avut 25 de lovituri câştigătoare, dintre 15 cu reverul, în timp ce reprezentanta Canadei doar 11, dintre care 2 cu reverul. Partida câştigată de Irina Begu a fost urmărită din tribună şi de Simona Halep, numărul 2 mondial.

Cea mai bună jucătoare română nu poate evolua în întâlnirea cu Canada din cauza unei accidentări suferite în turneul de la Australian Open. În primul meci de simplu al zilei de sâmbătă, Sorana Cîrstea a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2 în faţa jucătoarei canadiene Carol Zhao (138 WTA). Duminică, de la ora 12,00, în al treilea meci al întâlnirii România - Canada, Irina Begu (37 WTA) o va întâlni pe cea mai bine clasată jucătoare a echipei oaspete, Carol Zhao, numărul 138 mondial. Acest meci va fi urmat apoi de întâlnirea dintre Sorana Cîrstea (38 WTA) şi Bianca Andreescu (173 WTA). În partida de dublu se vor înfrunta cuplurile Ana Bogdan/Raluca Olaru şi Katherina Sebov/Gabriela Dabrowski, dar, în funcţie de rezultat, se pot opera modificări în componenţa perechilor.

[citeste si]  

România are două victorii în tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel