Fed Cup. România, adversar. Tragere la sorți dificilă pentru România

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Cehiei în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Londra.

Cehia, care este campioana en titre, va fi gazdă în acest meci, care va avea loc pe 9 şi 10 februarie 2019. Cehia va juca şi finala ediţiei din acest an, contra echipei SUA, pe 10 şi 11 noiembrie, la Praga.

Cehia a învins România în ambele confruntări dintre cele două echipe, în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca. La Cluj, Karolina Pliskova o învingea pe Simona Halep cu 6-7, 6-4, 6-2, Monica Niculescu trecea de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, Halep o învingea şi ea pe Kvitova, cu 6-4, 3-6, 6-3, Pliskova a dispus de Niculescu în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, iar diferenţa fiind făcută de dublu, unde Pliskova şi Barbora Strycova au câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

România s-a calificat în Grupa Mondială după ce a câştigat barajul de promovare cu Elveţia. Echipa noastră, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Camelia Begu şi Mihaela Buzărnescu, cu Florin Segărceanu, căpitan-nejucător, şi Alina Tecşor, antrenor, a învins cu 3-1 în meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pentru sezonul viitor, ITF a aprobat ca echipele să fie formate din cinci jucătoare.

Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Belgia - Franţa, Germania - Belarus şi SUA - Australia. în Grupa Mondială II vor avea loc confruntările: Elveţia - Italia, Letonia - Slovacia, Japonia - Spania şi Olanda - Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel