Urmărește emisiunea live



Fechet 'nu are nicio emoție' la acţiunea în instanță a Greenpeace cu privire la Neptun Deep

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus miercuri, la Constanţa, faptul că nu are nicio emoţie în privinţa faptului că judecătorii vor da dreptate ministerului în cazul demersului Greenpeace de a acţiona în judecată autorităţile pentru nereguli în procesul aprobării Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep. 

Mircea Fechet a spus că are foarte mare încredere în colegii săi de la minister care au emis acordul de mediu referitor la exploatarea Neptun Deep.

'Nu am nicio emoţie'

'Există, am înţeles, un proces pe rolul Curţii de Apel Constanţa, dacă nu mă înşel, un anumit ONG are o problemă cu acordul de mediu emis pentru exploatarea zăcământului de la Neptun Deep. Eu am foarte mare încredere în colegii mei de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor care au emis acel acord de mediu, eu sunt convins că au citit foarte bine documentaţia şi la emiterea actului de reglementare au ţinut cont de toate prevederile legale în materia protecţiei mediului.', a spus Mircea Fechet.

'Nu am nicio emoţie, sunt convins că şi judecătorii vor da dreptate Ministerului Mediului, în sensul în care vor constata că am respectat toat procedurile legale în vigoare, dar, până la urmă, nu aş vrea să îmi dau cu părerea despre o chestiune care va fi soluţionată de judecători', a răspuns Mircea Fechet la o întrebare a jurnaliștilor despre situaţia menţionată, ministrul aflându-se într-o vizită de lucru pe litoral.

Greenpeace acţionează în judecată autorităţile şi companiile OMV Petrom şi Romgaz

La începutul lunii februarie, Greenpeace a anunţat că acţionează în instanță autorităţile şi companiile OMV Petrom şi Romgaz pentru nereguli grave în demersul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep. Greenpeace spune că Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a emis avizul de mediu cu încălcarea prevederilor legale.

'Avizul pentru infrastructura proiectului de la malul Mării Negre a fost eliberat fără efectuarea unor studii cruciale pentru aprecierea corectă a riscurilor implicate. APM Constanţa a acordat avizul de mediu fără studiu de evaluare adecvată a impactului asupra mediului, fără studiile privind impactul asupra sănătăţii populaţiei, corpurilor de apă, schimbărilor climatice şi fără evaluarea impactului transfrontalier, astfel cum sunt solicitate prin reglementări naţionale, unionale şi internaţionale', a transmis Greenpeace.

Potrivit sursei citate, proiectul Neptun Deep prezintă o serie de riscuri notabile, de la ameninţarea speciilor vulnerabile din Marea Neagră, până la intensificarea efectelor schimbărilor climatice. Fără autorităţi care să evalueze corect consecinţele unui astfel de proiect, biodiversitatea şi ecosistemele vor fi afectate în mod ireversibil, iar fenomenele meteo extreme se vor intensifica, arată Greenpeace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel