Febra Lassa. Ce este această boală și cum te poți infecta. Regatul Unit a raportat primele cazuri

Febra Lassa. Ce este această boală și cum te poți infecta. Regatul Unit a raportat primele cazuri / Foto: Pixabay
Febra Lassa. Ce este această boală și cum te poți infecta. Regatul Unit a raportat primele cazuri / Foto: Pixabay

Află în articol ce este febra Lassa.

Un nou-născut din Marea Britanie a murit săptămâna trecută din cauza febrei Lassa, o boală virală acută care este endemică în anumite părți din Africa de Vest. Copilul a fost unul dintre cele trei cazuri confirmate în Regatul Unit. Toți cei infectați erau membri ai aceleiași familii și au călătorit recent în Africa de Vest, a raportat BBC pe 15 februarie, scrie Live Science.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a raportat decesul într-o declarație din 11 februarie, dar nu a menționat vârsta pacientului. Unul dintre cei bolnavi și-a revenit deja, celălalt este tratat la Royal Free London NHS Foundation Trust, conform UKHSA. Febra Lassa a apărut ultima dată în Regatul Unit în urmă cu mai bine de un deceniu. Două cazuri au apărut în 2009. Odată cu infecțiile recente, numărul total de cazuri de febră Lassa înregistrate în Regatul Unit din 1980 a ajuns la 11, a raportat UKHSA.

Cum te poți infecta



Febra Lassa este o boală zoonotică, ceea ce înseamnă că se transmite oamenilor prin contactul cu un animal infectat. Animalul vector al virusului este o rozătoare cunoscută sub numele de șobolan multimamat (Mastomys natalensis), care trăiește în toată Africa de Vest și elimină virusul în excremente și urină, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Oamenii se infectează cu Lassa prin expunerea directă la particulele contaminate de la șobolani infectați sau prin contactul cu sângele, saliva sau excrementele unei persoane infectate.

Simptomele febrei Lassa

Se estimează că între 100.000 și 300.000 de persoane sunt infectate cu febra Lassa în fiecare an, iar boala provoacă aproximativ 5.000 de decese, potrivit CDC. Simptomele pot dura până la trei săptămâni și apar după expunerea la virus.

În aproximativ 80% din cazuri, semnele de boală sunt inexistente sau ușoare și pot include dureri de cap, slăbiciune musculară minoră și febră scăzută. În infecțiile mai severe, persoanele pot prezenta vărsături, detresă respiratorie, hemoragie, probleme neurologice și insuficiență de organe. Cu toate acestea, doar aproximativ 1% dintre infecțiile cu febra Lassa sunt fatale, a raportat CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel