FĂRĂ PENALI în funcții publice! Fază tare despre Dan Barna după afacerile cu fonduri europene

Anca Murgoci / 16 oct 2019 / 18:13 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna  SURSA FOTO AGERPRES
Dan Barna SURSA FOTO AGERPRES

Pe rețelele de socializare circulă o fază tare despre Dan Barna după dezvăluirile de la Rise Project.

Ironia este despre formula ”fără penali în funcții publice”. Dan Barna a zis: fără penali în funcții publice, nu fără hoți în funcții publice. Dacă procurorii nu te iau la cercetat, din punctul de vedere al președintelui USR, nu este nicio problemă! Poți ocupa funcții publice. Așadar, Dan Barna este consecvent!

În 2019, dosarul întreg a fost clasat

 

Conform România TV, din 2007, până în prezent, compania lui Dan Barna era băgată într-o afacere cu fonduri europene. 116 milioane de lei au intrat în compania sa prin intermediul unor proiecte cu oamenii sărmani, despre care a scris Rise Project.

Un partener al lui Dan Barna a mers la DNA Alba și a făcut acolo o plângere penală în care a povestit toată schema financiară, ce făceau, cum făceau, cum au luat banii din fonduri europene și cum au dispărut o parte din acești bani.

După ce s-a deschis acest dosar în anul 2017, procurorii au clasat o parte din dosar, în anul 2018, dar fără să ceară expertizele prin care să verifice dacă echipamentele cumpărate au fost supraevaluate, pentru că la fraudele cu fonduri europene, de regulă, se supraevaluează și se ridică prețul artificial, se iau niște bani în plus și se bagă în buzunar, așa cum a acuzat partenerul lui Barna.

În anul 2019, în luna martie, s-a clasat dosarul întreg, deși procurorii aveau declarațiile unor oameni din cadrul a două firme care au recunoscut că au mers acolo, fictiv, pentru a putea câștiga exact compania care trebuia, pentru aceste activități, printre care și firma lui Dan Barna, mai susțin cei de la România TV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26