Fără penali. Semnăturile, trimise la CCR

Mihai Ciobanu / 29 oct 2018 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii
Fără penali
Descriere foto: Fără penali

Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor de revizuire a Constituţiei - "Fără penali în funcţii publice" a înaintat 138 de dosare cu liste de susţinători, iar Biroul permanent al Camerei a luat, luni, act şi a decis trimiterea lor la Curtea Constituţională. 

Potrivit documentului înaintat conducerii Camerei, cele 138 de dosare cuprind liste de susţinători din judeţele Vrancea, Maramureş, Harghita, Covasna, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Cluj, Vâlcea şi Timiş. Comitetul de iniţiativă a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale prin comunicarea acestor dosare. În 25 octombrie, preşedintele USR Dan Barna a anunţat depunerea la Curtea Constituţională a 850.000 de semnături validate de primăriile din ţară. 

"Am depus 850.000 de semnături validate de către primăriile din ţară. Mai erau aproape 100 de localităţi în care primarii au refuzat din diverse motive să ne elibereze semnăturile, iar în acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că şi asupra Parchetelor se exercită o presiune extraordinară, în acest context în care tocmai l-am văzut pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea Curte specială pentru magistraţi ar putea să fie eliminată astfel cum solicită Comisia de la Veneţia, considerăm că este momentul ca iniţiativa 'Fără penali' să meargă mai departe", a precizat Barna. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24