”Fără armistițiu olimpic”, avertismentul sindicaliștilor din Franța. JO de la Paris, ”prinse” în cele 5 luni de grevă

FOTO: DCNews/Doinița Manic
FOTO: DCNews/Doinița Manic

Sindicatul francez CGT a anunțat că intră în grevă pentru următoarele cinci luni, începând cu jumătatea lunii aprilie. 

Cu numai trei luni înainte de cel mai amplu eveniment sportiv al anului, Jocurile Olimpice de vară de la Paris, sindicatul francez CGT a anunțat, miercuri, că a depus un preaviz de grevă pentru funcționarii publici valabil în perioada 15 aprilie-15 septembrie, informează AFP, scrie Agerpres.

”Fără armistițiu olimpic”, a avertizat, într-un comunicat, primul sindicat al funcționarilor publici, care și-a făcut intenția de a apela la grevă pe durata Jocurilor Olimpice și care a depus preaviz pentru următoarele trei branșe ale funcției publice (stat, colectivități și sănătate).

Sindicatul cere ”compensații salariale ca urmare a constrângerilor profesionale generate de Jocuri, drepturi la concediu, telemuncă aleasă și deconectare”.

Secretarul general al CGT, Sophie Binet, a acuzat, recent, guvernul că ignoră ”alertele” privind primele și compensațiile pentru funcționarii care vor fi mobilizați pe durata Jocurilor Olimpice.

Alte două sindicate, CFDT (al treilea în funcția publică) și UNSA (al patrulea), în schimb, au anunțat că nu vor apela la grevă pe durata Jocurilor Olimpice.

Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară marchează centenarul Olimpiadei Paris 1924. Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august, respectiv 28 august-8 septembrie, Jocurile Paralimpice.

Reamintim că pe fondul conflictelor din ultima vreme, atacul din Gaza (octombrie 2023) și migrația din zonă, respectiv atacul de la Moscova, de luna trecută, Franța a anunțat că și-a consolidat securitatea înaintea evenimentului sportiv, în contextul unui risc crescut de terorism.

Citește și: Franța consolidează securitatea înaintea Jocurilor Olimpice, în contextul unui risc crescut de terorism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel