Familia Benetton, STRATEGIE: Dublare participație la Generali

Irina Constantin / 25 ian 2018 / 12:03 Salveaza PDF Comentarii
Generali
Descriere foto: Generali

Edizione Holding, vehiculul de investiţii al familiei Benetton, intenţionează să-şi dubleze participaţia deţinută la Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, la aproximativ 2%. 

Intenția este parte a strategiei de a-şi majora investiţiile în sectorul financiar, potrivit unor surse din mediul bancar, transmit Bloomberg şi Reuters. 

Reprezentanţii Edizione Holding nu au comentat informaţia. 

Firma familiei Benetton, care deţine în prezent 0,94% din Generali, are la dispoziţie numerar pentru noi achiziţii, după ce a vândut majoritatea participaţiei deţinute la grupul World Duty Free.

La actualele preţuri de pe piaţă, o participaţie de 1% la Generali valorează aproximativ 250 de milioane de euro (310 milioane de dolari).

Edizione controlează operatorul italian de infrastructură Atlantia şi lanţul de restaurante Autogrill, dar are şi investiţii în îmbrăcăminte, în sectorul asigurărilor şi în domeniul imobiliar. 

Despre Generali și planul global

Generali, care are peste 500 de miliarde de euro investite în active, vrea să-şi reducă prezenţa pe plan global, vânzându-şi subsidiarele din 13 ţări, pentru a obţine un miliard de euro. Banii ar urma să fie folosiţi pentru a finanţa expansiunea diviziei sale de administrare a activelor şi a subsidiarelor de pe pieţele principale, cum ar fi Italia, Franţa şi Germania.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26