Faliment Carpatica Asig. FGA, plăți către creditorii de asigurări

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) anunţă că a luat act de rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii Carpatica Asig, aflată în faliment, şi că va demara efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări ai societăţii. 

Într-un comunicat, FGA menţionează că sentinţa a fost emisă de Tribunalul Sibiu Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal şi publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4791 din data de 09.03.2017.

'Potrivit legii, art. 266, alin. 2 din Legea nr. 85/2014, sunt întrunite condiţiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig SA - în faliment - care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului. În vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv până la data de 08.06.2017 sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit legii, art 14. alin (1) din Legea nr. 213/2015. De asemenea, conform legii, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună până la data 18.05.2017', se afirmă în comunicat.

[citeste si]

FGA precizează că, până la 23 martie 2017, a  primit de la potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig 16.372 de cereri de plată, inclusiv cereri de plată pentru dosarele de daună nou deschise de FGA, precum şi 11.338 de cereri de deschidere dosare daună. Fondul a preluat 27.270 dosare de daună de la Carpatica Asig.

Instituţia reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Carpatica Asig că, potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar către petenţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. Potenţialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig pot depune, atât electronic, cât şi fizic, la sediul FGA, cereri de plată sau cereri de deschidere dosare de daună. Formularele sunt disponibile şi online, precizează FGA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1