Falcă cere ajutorul ONG-urilor împotriva ”agresivității” USL față de cultură

Gheorghe-Falca
Gheorghe-Falca

ONG-urile și oamenii de cultură sunt îndemnați de către primarul Aradului, Gheorghe Falcă de la PDL, să reacţioneze faţă de "agresivitatea" USL împotriva culturii, acesta susținând că cei aflați la putere nu reacționează decât la presiuni USL, "precum cele internaţionale din ultima vreme", drept pentru care va demara și o campanie de informare a arădenilor pentru a le prezenta proiectele locale blocate de administrația de la București.

În calitate de purtător de cuvânt al Mişcării Creştin-Liberale (PDL+PER), Gheorghe Falcă a declarat, vineri, la sediul PDL Arad, că echipa guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta "a demonstrat o agresivitate faţă de cultură", menționând, în principal, desființarea postului TVR Cultural, măsură care ”limitează dreptul la exprimare”.

"Au fost agresivităţi faţă de Institutul Cultural Român, faţă de amplasarea bustului lui Corneliu Coposu la Arad, faţă de Secretariatul de Stat al Cultelor şi acum prin desfiinţarea TVR Cultural. România va deveni singura ţară care nu va avea un canal specializat pe cultură, ceea ce arată că USL limitează dreptul la exprimare", a declarat Gheorghe Falcă.

Arătând că USL nu reacționează decât la presiuni, primarul Aradului face un apel către toate ONG-urile, asociaţiile şi oamenii de cultură să acționeze împotriva acestei ”agresivități” împotriva culturii.

"Îi rog să transmită scrisori către USL cu punctele lor de vedere faţă de această agresivitate. Numai prin presiune poţi rezolva unele probleme. USL cedează doar la presiuni, precum cele internaţionale din ultima vreme", a adăugat Falcă, care a promis că o acțiune similară va demara și el, pentru ca arădenii să afle în ce fel USL a blocat proiectele locale.

Gheorghe Falcă a declarat că va declanşa "o campanie de informare" a cetăţenilor la Arad, ce va consta în trimiterea unor scrisori  acasă la arădeni pentru a le prezenta proiecte locale a căror finanţare a fost oprită de când USL a preluat guvernarea ţării. Edilul a menţionat suspendarea finanţării pentru construirea a două pasaje pe centura rutieră a oraşului, parte din DN 7, şi "blocarea" unui program de reabilitare a 307 kilometri de drumuri din judeţ.

Consiliul de Administrație al SRTv a adoptat pe 10 august, în urma raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea CA al TVR, Programul de redresare economică a instituției publice, care prevede că TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) şi de TVR 3.

Lansat pe data de 31 decembrie 2008, TVR Info şi-a suspendat emisia miercuri, 15 august, la ora 23.59. Deocamdată, conducerea TVR nu a anunțat momentul în care al doilea post al instituției  vizat își va încheia emisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel