Facturile la energie electrică, mai mici de la 1 ianuarie

Factura la energie electrică ar putea scădea cu peste 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal.

Factura la energie electrică ar putea scădea cu aproximativ 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal, potrivit capital.ro.

Comitetul de reglemen­tare al Autorităţii Na­ţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, săptămâna tre­­cută, ajustarea tarifelor de dis­tri­buţie aplicate anul viitor de cele opt firme de distribuţie cu scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,4%, măsură care va conduce la o diminuare a facturii energiei electrice plătite de populaţie cu aproximativ 1,9%-2%.

[citeste si]

În al doilea rând, scăderea generalizată a cotei TVA de la 20% la 19% antrenează o scădere corespunzătoare de aproape un procent în preţul final. În al treilea rând, de la 1 ianuarie, „taxa pe stâlp" - pe care o plătesc producătorii, distribuitorii şi transportatorul  va  dispărea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel