Facturi URIAȘE la energie. Virgil Popescu, apel către furnizori: Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Gata, ajunge!

Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a lansat un apel la adresa furnizorilor de energie electrică și gaze naturale.

Ministrul Energiei a lansat un apel la adresa furnizorilor de energie electrică și gaze naturale. Virgil Popescu le-a transmis acestora să aplice legea și să includă în facturilor românilor plafonările și compensările.

"Da, furnizorii au greșit pentru că au emis facturi, unii dintre ei să zicem, fără compensări, fără plafonare. Unul dintre marii furnizori până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia astăzi, și probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecție a Consumatorului, solicitat de mine săptămâna trecută pentru a fi verificați absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea pentru că așa cum aveți dumneavoastră, am și eu informații, și mie îmi trimite lumea facturi, și eu văd ceea ce se întâmplă, și eu am primit factură de la acel furnizor necompensată și neplafonată. Abia în urma acestui control care a pornit și care avansează, au pornit să emită facturi. Toți au dat vina pe faptul că au trebuit să își adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi, înmulțiri, împărțiri... Până la urmă lucrurile sunt simple, le-am făcut noi pe tablă. Nu e așa greu să poți implementa o aplicație informatică.

Virgil Popescu, apel către furnizorii de energie electrică și gaze naturale

Eu fac totuși un apel către toți furnizorii să își revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii pentru că mai sunt. Dacă furnizorii mari și-au rezolvat această problemă, inclusiv eu am cazuri de furnizori mici în diferite zone ale țării, în special în zone rurale, alimentate la gaze naturale, dar și electricitate, care în continuare nu aplică legea, nu aplică plafon și compensare. Îi rog pe cei de la ANPC să fie foarte atenți la această emisiune și pe rând dacă descoperim furnizori pe care dumneavoastră îi prezentați care nu au emis factura conform legii, să se sesizeze, pentru că nu este normal ca să emită factură, eventual să încaseze acei bani și apoi să emită o factură de returnare, să dea acești bani în câteva luni de zile. Oamenii au nevoie de bani, nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge, trebuie să înceapă să își facă treaba dacă nu au făcut-o până acum.", a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel