Prețul energiei electrice mai mare. Virgil Popescu: Toată factura lunii ianuarie se recalculează

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a adus noi lămuriri referitoare la majorarea facturilor la curent.

"Astăzi, am solicitat Consiliului Concurenţei - am avut şi o discuţie prealabilă cu domnul preşedinte Chirițoiu - să verifice modul de calculare a tarifelor pentru piaţa universală, acea piaţă unde se regăsesc toţi clienţii tuturor furnizorilor care trec prin domeniul reglementat în piaţa liberă, până îşi aleg un furnizor în piaţa concurențională. Practic, ce au făcut furnizorii? Au stabilit nişte tarife unilaterale pentru piaţa serviciului universal şi aşteaptă ca oamenii să îşi găsească un furnizor în piaţa concurenţială. Până când îşi găsesc, trebuie să plătească acest tarif.

Acest mod de lucru, acestă abordare a furnizorilor mi se pare complet anticoncurențială. Mi s-ar părea normal să vină să le ofere direct clienţilor din piaţa reglementată un preţ bun pe piaţa concurenţială şi să nu mai aştepte ca un client care are şi altă treabă de făcut, un client casnic, un român care, în perioada Sărbătorilor, are altă treabă decât să se uite pe calculatorul ANRE şi să vadă care furnizor este mai avantajos sau nu.

"Toată factura lunii ianuarie se recalculează"

Am solicitat Consiliului Concurenţei şi solicit şi ANRE-ului să vadă care sunt costurile, cum au stabilit ei aşa unilateral acest tarif. Oamenii intră automat în serviciul universal. În ianuarie, pot opta pentru piaţa concurenţială şi atunci toată factura lunii ianuarie se recalculează şi pot oricând în anul 2021 să opteze pentru un furnizor din piaţa concurenţială, să se mute din piaţa universală, dar pot să o facă şi de la un furnizor concurenţial la altul. Mai există şi varianta să obligăm furnizorii să nu mai perceapă tariful de serviciu universal şi să le ofere direct piaţa concurenţială", a explicat Virgil Popescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel