Facturi mai mari din toamnă. Dumitru Chisăliță: Vom avea o dublare la energie și mai mult decât o dublare la gaze!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, spune că românii vor plăti facturi mai mari din toamnă.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, spune că românii ar putea plăti facturi mult mai mari începând din această toamnă, dublu la energie și mai mult decât dublu la gaze. Potrivit acestuia, eliminarea subvențiilor la energie ar putea duce instant la dublarea facturilor pentru consumatori şi creșterea profiturilor cu cel puțin 25% pentru furnizori.  

Astfel, potrivit specialiștilor de la România Inteligentă, întregul proces de eliminare a ajutorului de la stat va fi mult mai dificil de implementat decât introducerea acestor subvenții. 

VEZI ȘI: România a umplut depozitele de gaze în proporție de 85%, anunță europarlamentarul PNL Dan Motreanu

Dumitru Chisăliță: Vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze

"Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze, la un preț pe care l-a stabilit la un moment dat, în 2022, 2021, preț care astăzi este unul foarte ridicat.

În situația în care, de exemplu, mâine s-ar abroga legislația de plafonare, automat s-ar reveni la prețurile din contract, adică la niște prețuri mult mai ridicate. Din analiza pe care am făcut-o în raport cu două facturi din București, una la energie electrică și una la gaze naturale, a rezultat că vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze.

Un astfel de proces trebuie atent analizat și atent implementat, de așa natură încât să nu se ajungă în situația în care să avem o explozie a prețurilor facturilor românilor", a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Miniștrii s-ar fi întors de la Comisia Europeană cu un plan de creștere a taxelor. Măsurile din ordonanțele lui Ciolacu nu sunt suficiente. Explodează și facturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel