Factori care obosesc foarte tare creierul. Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea: Tinerii nu țin cont de aceste semnale. De la oboseală până la AVC nu este decât un pas!

Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea spune că sunt factori care obosesc creierul, de care tinerii nu țin cont. Partea și mai proastă este că, dacă nu sunt luate măsuri, de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas, avertizează dr. Ciurea. 

"Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă (lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc). Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!

Există o veste bună!

Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala - senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere... Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.

Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet.", a scris reputatul neurolog Vlad Ciurea pe Facebook. 

Citește și Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea: Care e cea mai sănătoasă ciocolată. RENUNȚAȚI la celelalte!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel