Facilităţi IMM-uri. Ce salarii trebuie să le ofere angajaților

Business
Business

Oamenii de afaceri din judeţul Covasna solicită modificarea OUG 114/2018, în vederea acordării de scutiri de impozite şi contribuţii pentru IMM-uri.

Măsura i-ar viza pe cei care oferă angajaţilor salarii brute mai mari de 3.000 de lei. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler Andras, şi cel al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Bagoly Miklos, au anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că au demarat o campanie de strângere de semnături în acest scop, urmând să înainteze o petiţie Guvernului şi Parlamentului României.

Iniţiatorii demersului afirmă că această măsură este aplicabilă în prezent, în anumite condiţii, numai în domeniul construcţiilor, iar extinderea scutirilor asupra tuturor IMM-urilor va permite acordarea unor salarii competitive şi va contribui la stoparea migraţiei forţei de muncă.

Vezi și: Dieta cu miere și hrean. Slăbești repede și sănătos

"Baza oricărei economii sănătoase"

"Salutăm măsurile de scutire de la impozitul pe venit şi reducerea contribuţiilor salariaţilor din domeniul construcţiilor, măsuri introduse prin Ordonanţa de Urgenţă 114/2018. (...) Lipsa forţei de muncă a devenit în ultimii ani problema cea mai importantă a tuturor firmelor din România, iar cele mai expuse sunt IMM care din lipsa forţei de muncă sunt nevoite să reducă volumul activităţii sau chiar să închidă afacerea. Sectorului IMM-urilor reprezintă baza oricărei economii sănătoase şi tocmai de aceea trebuie protejat. (...) Pentru a veni în sprijinul sectorului IMM-urilor (...), formulăm prezenta petiţie (...) prin care vă arătăm că reprezentanţii firmelor semnatare ar fi dispuşi să plătească angajaţilor un salariu de 3.000 lei lunar dacă ar beneficia de scutirile de impozite şi contribuţii prevăzute de OUG 14/2018 şi vă cerem să susţineţi acest demers de modificare a OUG, în sensul extinderii scutirilor de impozite şi contribuţii pentru toate companiile din categoria IMM-urilor", se arată în petiţie.

Vezi și: Protest magistrați. Nicolicea: Nu spune nimeni asta! Dăunează profund

Semnături pentru petiție

Edler Andras a precizat că aplicarea facilităţilor la un salariu brut de 3.000 de lei înseamnă 2.500 de lei net, iar fără facilităţi înseamnă circa 1.700 de lei în mână, prin urmare diferenţa este foarte mare.

"Această iniţiativă nu a venit din partea noastră, ci din partea oamenilor de afaceri care nu consideră etică şi egală această Ordonanţă din punctul de vedere al acordării facilităţilor. (...) Ne-am propus ca până la mijlocul lunii martie să adunăm semnăturile ca să putem să înaintăm petiţia cât mai repede şi intenţionăm să extindem campania de strângere de semnături la nivel naţional", a menţionat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel