Urmărește emisiunea live


Faci exerciții și nu slăbești? Iată care ar putea fi motivul: diferența dintre bărbați și femei

Sursă foto: Pexels (Leon Ardho)
Sursă foto: Pexels (Leon Ardho)

Exercițiile fizice fac parte dintr-un stil de viață sănătos, dar nu pentru toți au același efect. Femeile și bărbații au momente diferite în care ar putea beneficia la maxim de efectele sportului. 

Exercițiile fizice sunt bune pentru oricine, dar momentul zilei pentru a obține cel mai bun rezultat poate fi diferit pentru femei și bărbați, potrivit unui studiu din SUA. S-a descoperit că femeile ard mai multă grăsime corporală în timpul exercițiilor de dimineață, în timp ce cele de seară contează mai mult pentru bărbați.

O mare parte din cunoștințele pe această temă se bazează pe studii realizate pe bărbați, spun cercetătorii. Diferențele de hormoni, ceasurile biologice și ciclurile de somn între sexe ar putea juca un rol mult mai important decât s-a crezut. 

Momentele în care au fost realizate exercițiile, foarte importante

Studiul făcut pe 30 de bărbați și 26 de femei, toți activi și sănătoși, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, a durat 12 săptămâni și a monitorizat efectele unui program de fitness variat, care a inclus stretching, sprint, rezistență și antrenament de anduranță. Un grup a făcut exerciții de la ora 07:30, în timp ce celălalt grup a urmat aceleași activități seara, între orele 18:00 și 20:00. Toți participanții au urmat un plan de masă special conceput.

Cercetătorii au testat tensiunea arterială și grăsimea corporală a tuturor pe parcursul studiului, precum și flexibilitatea, forța și puterea aerobă la început și la sfârșit. Toți cei care au luat parte la studiu și-au îmbunătățit starea generală de sănătate și performanța pe parcursul studiului de 12 săptămâni, indiferent când au făcut mișcare.

„Cel mai bun moment pentru exerciții este cel în care poți să le faci și să le încadrezi în programul tău”, spune dr. Paul Arcerio, autorul principal al studiului și profesor de sănătate și științe fiziologice umane la Skidmore College, New York. Cercetătorul sugerează că se întâmplă „altceva”, ceea ce poate însemna că momentul ideal al zilei pentru exerciții este diferit pentru femei și bărbați, scrie BBC

Diferențele dintre bărbați și femei observate de studiu

Pe baza rezultatelor, femeile interesate să reducă grăsimea din jurul mijlocului și să-și reducă tensiunea arterială ar trebui să urmărească să facă mișcare dimineața, spune dr. Arcerio. Acest lucru este important deoarece grăsimea viscerală sau abdominală se înfășoară în jurul organelor interne ale corpului, inclusiv ficatul, și poate fi periculoasă.

Cu toate acestea, el spune că femeile care încearcă să-și îmbunătățească forța musculară în partea superioară a corpului, precum și starea lor generală de spirit și aportul alimentar, ar trebui să facă exerciții seara.

Bărbații din studiu au fost mai puțin sensibili la ora din zi la care au făcut exerciții, îmbunătățindu-și forța fizică atât dimineața, cât și seara. Dar exercițiile de seară s-au dovedit a fi „ideale pentru bărbații interesați de îmbunătățirea sănătății inimii și metabolice, precum și a bunăstării emoționale”, spune dr. Arcerio.

Îmbunătățirea sănătății metabolice înseamnă reducerea riscului de afecțiuni precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel