Facebook dezamăgeşte la debutul pe bursă

listare_facebook (6)
listare_facebook (6)

Debutul Facebook, vineri, pe bursa Nasdaq de la New York a dezamăgit, acţiunile reţelei de socializare închizând în stagnare, din cauza unor erori care au întârziat tranzacţiile şi valorii de piaţă uriaşe la care s-a listat compania.

Acţiunile Facebook au intrat vineri dimineaţa la tranzacţionare cu întârziere şi au deschis cu 11% peste preţul de 38 de dolari la care s-a derulat oferta publică iniţială. După ce au atins un maxim de 45 de dolari, titlurile tranzacţionare sub simbolul FB au scăzut rapid până la finalul şedinţei şi au închis la 38,23 dolari, scrie Mediafax.

Facebook a atras 16 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, capitalizarea companiei la debutul pe bursă fiind de peste 104 miliarde dolari.

Analiştii anticipau că acţiunile companiei vor închide vineri pe Nasdaq cu creşteri între 10-50%, însă debutul dezamăgitor nu va afecta serios reţeaua de socializare.

Surse din piaţă susţin că banca de investiţii Morgan Stanley, principalul intermediar al ofertei publice iniţiale, a fost nevoită să cumpere acţiuni vineri pentru a apăra nivelul de 38 de dolari la care s-a listat Facebook.

Mulţi analişti anticipează că presiunile pe cotaţia bursieră a companiei vor continua săptămâna viitoare.

Listarea Facebook a fost însoţită de incidente ruşinoase pentru piaţa Nasdaq. Deschiderea a fost întârziată, deoarece operatorul bursier nu a făcut faţă volumului uriaş de ordine, iar pe parcursul şedinţei confirmarea ordinelor a fost efectuată cu întârzieri mari.

Comisia de Valori Mobiliare din SUA a anunţat că analizează situaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel