Facebook a atins valoarea de piață de 1 trilion de dolari

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Facebook atinge o valoare de piață de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanțe.

Facebook a atins valoarea de piață de 1 trilion de dolari după ce o instanță federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunță CNN.

Instanța a respins plângerea, spunând că agenția nu a furnizat dovezi care să suțină ideea că gigantul social media deține un monopol în rețelele sociale.

Acțiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piață a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susținuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziționarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o amenințare la adresa dominanței sale.

Decizia este un obstacol pentru autoritățile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluționată dacă agenția depune o plângere modificată.

Hotărârea - un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităților de reglementare din întreaga lume - a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale națiunii, citează Mediafax.

ENTR este acum disponibilă pe Facebook, Instagram și YouTube

ENTR, noua ofertă digitală multilingvistică adresată tinerilor europeni, este acum disponibilă pe Facebook, Instagram și YouTube

ENTR, noua ofertă digitală în șase limbi (franceză, germană, engleză, poloneză, portugheză și română), dezvoltată de France Médias Monde și Deutsche Welle în parteneriat cu zece canale media din Europa, este acum disponibilă pe Facebook, Instagram și YouTube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel