Fabulos! Cine îi cere lui Iohannis coloană oficială și de ce

O arădeancă stabilită în București i-a solicitat în scris președintelui Klaus Iohannis o ”coloană oficială” și susține că are legea de partea ei.

Este vorba despre Mihaela Nedelcu Luncan, stabilită în București și membră a partidului M10, care a solicitat în scris Consiliului Suprem de Apărare a Țării și președintelui României să primească o coloană oficială.

Mihaela Nedelcu Luncan a invocat mai multe articole de lege în sprijinul solicitării sale, pentru ca, într-un final, să primească protecție SPP și coloană oficială.

[citeste si]

În continuare, prezentăm integral cererea arădencei către președintele Klaus Iohannis și CSAT, așa cum a fost ea postată pe contul de Facebook al autoarei:

„Către: Consiliul Suprem de Apărare a Țării
Ref: Cerere protecție SPP și coloană oficială
Stimate domnule Președinte,

Am citit cu încântare recentele modificări aduse Legii nr. 191/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Protecție și Pază.

Având în vedere că:

● traficul în București este unul de natură a-mi incomoda activitățile curente și urgente de bun cetățean;

● nu există nicio diferență legală între un președinte de partid politic parlamentar (care poate beneficia potrivit modificărilor aduse legii de protecția SPP) și un simplu cetățean.

Astfel,

● având în vedere faptul că a fost modificat art. 14 alin. (4) al Legii nr. 191/1998 astfel încât "Cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei prevăzuţi la alin. (2), precum şi altor persoane, la cererea acestora."

● având în vedere faptul că aceeași lege prevede că SPP "organizează şi coordonează, pe timpul misiunilor de protecţie şi pază, activitatea tuturor forţelor participante din cadrul instituţiilor prevăzute la art. 4 alin. (1)." (adică art. 4 alin. (1) "Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Serviciul de Protecţie şi Pază colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu celelalte ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale.")

● având în vedere faptul că Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede la Art. 223 alin. (1) că "Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei." 

și, mai ales, având în vedere prevederile art. 16 alin. (1) din Constituția României, conform căruia – "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări",

vă solicit, domnule Președinte, să aprobați includerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT a prezentei cereri de a beneficia de protecția Serviciului de Protecție și Pază, inclusiv prin posibilitatea de a beneficia de o coloană oficială.

Cu deosebită considerație,

Mihaela LUNCAN"

Arădeanca susține că a trimis solicitarea pe adresa [email protected] și îi îndeamnă pe toți românii să procedeze la fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel