Urmărește emisiunea live


Fabricile Renault din toată lumea, în pericol să fie închise. Răspunsul oficial al directorului general

Directorul general interimar de la Renault, Clotilde Delbos, nu a exclus vineri posibilitatea ca producătorul auto francez să închidă unele uzine.

Directorul general interimar de la Renault, Clotilde Delbos, nu a exclus vineri posibilitatea ca producătorul auto francez să închidă unele uzine, după ce anul trecut a înregistrat primele pierderi din ultimii 10 ani, conform Agerpres.

„Nu avem niciun tabu și nu excludem nimic", a declarat Clotilde Delbos într-o conferință de presă, după ce a fost întrebată dacă uzinele din Franța sau din lume vor fi închise pentru a economisi două miliarde euro pe trei ani.

Restructurări garantate

 (w670)

„Vom revizui toate tipurile de costuri... Unele din aceste costuri vor implica cheltuieli de restructurare", a declarat Clotilde Delbos, reamintind că grupul este pe cale să deruleze o revizuire strategică a activităților sale.

Delbos a recunoscut că Renault și aliatul său japonez Nissan dispun de capacități de producție excedentare și a promis că în luna mai a acestui an va fi făcut un anunț în acest sens. Renault și Nissan încearcă să își îmbunătățească performanțele prin punerea în comun a tehnologiilor și uzinelor lor.

Primele pierderi din 10 ani

 (w670)

Grupul Renault a încheiat 2019 cu primele sale pierderi anuale de după 2009, înregistrând o pierdere netă de 141 milioane de euro în primul său an de după prăbușirea fostului său lider Carlos Ghosn. Pentru 2020, pe o piață auto în declin, Renault, companie a cărei cifră de afaceri a scăzut anul trecut cu 3,3% până la 55,5 miliarde de euro, se așteaptă la o nouă scădere a rentabilității sale.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariați și 122 de uzine pe toate continentele.

În 2019, vânzările totale ale grupului auto Renault au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule, în schimb, vânzările mondiale de autoturisme și utilitare marca Dacia au crescut anul trecut cu 5,1% până la 736.570 unități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel