Fabrica de Pulberi din Făgăraș se redeschide după 9 ani

fabrica-faliment
fabrica-faliment

 Primele probe tehnologice pentru reluarea activităţii Fabricii de Pulberi din Făgăraş au început marţi, la sediul unităţii, acestea urmând să dureze aproximativ 45 de zile.

La faţa locului au fost prezenţi prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Ioan Radu, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Laurenţiu Adrian Niculăescu, şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Viorel Toma. 

"Astăzi (n.r marţi) vor începe nişte probe tehnologice vizavi de partea de exogen şi epurare. În acest moment s-a dat drumul la centrala termică. Aceste probe tehnologice sunt de durată, de aproximativ 45 de zile. Este un semn bun. Eu îmi doresc mult să funcţioneze această fabrică. Industria de apărare a fost o floare pentru economia românească. În prezent ne dorim ca această industrie să devină măcar un boboc", a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Ioan Radu, potrivit comunicatului de presă. 

Prefectul Marian Rasaliu a precizat că începerea procesului de producţie la Fabrica de pulberi din Făgăraş va fi posibil numai după obţinerea tuturor avizelor legale, respectiv autorizaţia integrată de mediu, ceea ce înseamnă că societatea îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege. 

"Asistăm la probele care se fac înaintea începerii procesului de producţie la Fabrica de Pulberi. Procesul acesta va fi posibil în momentul în care se vor obţine toate avizele legale, respectiv autorizaţia integrată de mediu, ceea ce înseamnă că întreprinderea îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege. Abia atunci va porni fabrica. Astăzi asistăm la nişte probe, care se fac la instalaţii. Aceste probe vor determina gradul de intervenţie asupra instalaţiilor. Ne dorim foarte mult ca această societate să reînceapă activitatea şi să redea ţării produsul finit", a afirmat Marian Rasaliu, potrivit sursei citate. 

Vizita ministrului, în luna aprilie

În 28 aprilie 2017, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a vizitat Fabrica de Pulberi de la Făgăraş, declarând la vremea respectivă că ministerul pe care îl conduce va face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Făgăraş şi oraşul Victoria să fie redeschise anul acesta. 

"Cele două fabrici sunt singurele din ţară care produc pulberi pe profilul militar, existând piaţă de desfacere atât la intern cât şi la export. Este nevoie ca toţi factorii de decizie să se aşeze la masă şi să găsească soluţii pentru deschiderea celor două fabrici", a precizat, în aprilie, ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Braşov. 

Potrivit prefectului Marian Rasaliu, Fabrica de Pulberi din Făgăraş s-a închis în anul 2008, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel