O fabrică de confecţii din Sibiu, care făcea haine Steilmann, se închide

Una dintre cele mai vechi fabrici de confecţii din municipiul Sibiu, cu peste 100 de angajați, se va închide.

Una din cele mai vechi fabrici de confecţii din municipiul Sibiu, Sib Dress SA, care făcea haine pentru magazinele Steilmann, se va închide din 13 martie, aici fiind angajaţi 138 de oameni, dintre care o parte deja şi-au găsit alte locuri de muncă, a declarat joi, pentru Agerpres, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Dana Radu.

"Noi am primit o notificare de la o fabrică care are care obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Deci, prima notificare a fost făcută către noi în 27 ianuarie, în care spunea că spunea că urmează să fie concediate un număr de 122 de persoane, începând cu data de 13 martie. S-au acordat servicii de preconcediere în luna februarie", a precizat Dana Radu.

Costuri mici de producție

Potrivit acesteia, în fabrica de la Sibiu au lucrat, în total, 138 de angajaţi, dar 16 lucrători deja şi-au găsit alte locuri de muncă. Restul, de 122 de angajaţi care urmează să îşi piardă joburile, vor fi consiliaţi de cei de la AJOFM şi ajutaţi să îşi găsească locuri de muncă sau să urmeze cursuri.

Sib Dress SA este fosta fabrică Steaua Roşie de dinainte de 1990, din municipiul Sibiu, o fabrică cu vechime în fabricarea hainelor. Fabrica Sib Dress din Sibiu a fost înființată în 1992 și este deţinută de Steilmann prin intermediul Steilman Bukarest şi Confecţia Sib 1.

Directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) din Sibiu, Eugen Iordănescu, crede că închiderea acestei fabrici nu este un fenomen izolat, fiind o problemă mai mare a producătorilor de haine din România, care s-au bazat doar pe costuri mici de producţie, ceea ce nu mai este cazul în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel