F1: Fernando Alonso, la un pas de o tragedie la MP al Australiei-VIDEO

O tragedie era să se producă la Marele Premiu al Australiei de duminică, protagonist fiind spaniolul Fernando Alonso.

Marele Premiu al Australiei a fost oprit cu steagul roşu în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat de Fernando Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat numai cu avarii.

Aparent, Gutierrez a frânat mai devreme inaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta-faţă maşina din faţa lui. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer. Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor.

După accident, safety car-ul a ieşti pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari).

După reluare, Nico Rosberg a reușit să câştige prima etapă din noua stagiune de Formula 1. Plecat al doilea de pe grila de start, germanul s-a impus categoric, în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Deşi a reuşit pole-position-ul, campionul en-titre a sosit abia al doilea, după o luptă pasionantă cu Sebastian Vettel (Ferrari). Acesta din urmă a sperat la a doua treaptă a podiumului până în ultimul moment, însă cu două tururi înainte de final a frânat violent şi a ieşit pentru câteva sute de metri în decor. A revenit, însă, şi a obţinut un loc trei meritat.

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei este prima etapă a sezonului 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel